Barzani ile görüşmem demedim | " /> Barzani ile görüşmem demedim | "/>

En Sıcak Konular

Baykal: Barzani ile görüşmem demedim

5 Temmuz 2009 13:28 tsi
Baykal: Barzani ile görüşmem demedim Baykal, şimdiye kadar 'mesafeli bir duruş' sergilediği Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani'den talep ve davet gelirse Bağdat'ta kendisiyle görüşebileceğini açıkladı. İşte Baykal'ın ağzından Irak ziyareti hazırlığı:

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin daveti üzerine Ramazan ayı sonunda Bağdat'a gitmeye hazırlanan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Barzani vetosunu da kaldırdı.   

Baykal, şimdiye kadar 'mesafeli bir duruş' sergilediği Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani'den talep ve davet gelirse Bağdat'ta kendisiyle görüşebileceğini açıkladı. İşte Baykal'ın ağzından Irak ziyareti hazırlığı:

BİR GÜN YETMEYEBİLİR: Gezi sadece Bağdat ile sınırlı olacak. Temaslarımızı orada yapacağız. Program yoğun, bir gün yetmeyebilir, gece de kalabiliriz.

ETNİK AYRIM YAPMAYIZ: Programımızda Cumhurbaşkanı Talabani, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi, Başbakan Maliki, Türkmen temsilcileri, Sünni, Şii ve Kürtlerle görüşme de olacak. Her etnik grup ve bu grupların içindeki farklı düşüncelerin temsilcilerine belirli bir dengede yaklaşmak gerekir. Bu dengeleri karşılayabilecek bir program hazırlamak istiyoruz.

BARZANİ İLE GÖRÜŞÜRÜM: Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani'den bir talep olursa, bir davet gelirse ya da karşıma çıkarsa Bağdat'ta onunla da görüşürüm. Hiçbir zaman da 'Barzani ile görüşmem' tavrı içinde olmadım.

IRAK DERSİ: Ağustos başından itibaren Irak dersi çalışmam gerek. Kendimi ziyaret öncesi bütünüyle bu konuya vereceğim. Gündemimde Kürt sorunu, PKK'ya af kesinlikle olmayacak. Petrol sorunu, Kerkük, Irak'ın yeni Anayasası, terör, ekonomi, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi için neler yapılabileceği var. Bütün bu konuları en ince ayrıntısına kadar bilmeliyim.

Kurumlar Birbirine tuzak kuruyor

CHP  Genel Başkanı Deniz Baykal, 'Devlet işi gücü bırakmış kendisiyle uğraşıyor, kurumlar birbirine tuzak kuruyor. Bıraksalar bunlar devleti birbirine katacak' dedi. Kars'ın Susuz ve Arpaçay belediyelerini ziyaret eden Baykal, İstanbul'da bir hakimin ''Üzerimde kurumsal baskı var'' dediğini hatırlatarak, Türk adalet ve hukukunun üstünde siyasi baskı olduğunu söyledi.

AKP ERİYOR ABBAS YOLCUDUR

29 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin oylarında ciddi bir düşüş yaşandığını  ifade eden Baykal, ''Buna benzer bir kaybın önümüzdeki iki yıl içinde yaşanması halinde, AKP sen sağ ben selamet, Abbas yolcudur...'' diye konuştu.

akşam



Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,500 µs