En Sıcak Konular

'Derin dayanışma'

5 Temmuz 2009 09:46 tsi
'Derin dayanışma' Erdoğan ve Başbuğ'dan talimat...

Sivil ve askeri istihbarat 'derin ilişkiler'i araştırıyor

Erdoğan, MİT ve Emniyet, Başbuğ, Genelkurmay ve Jandarma İstihbarat'ı devreye soktu. İstihbarat birimleri, "devletin zirvesinde derin ilişkiler ağının olup olmadığını" soruşturuyor

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "belge", Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'un, "kağıt parçası" olarak nitelendirdiği, "İrticayla Mücadele Eylem Planı"yla başlayan süreç, "devletin zirvesinde anlık istihbarat" mutabakatını beraberinde getirdi. Olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılmasını isteyen Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet istihbaratı harekete geçirirken, Org. Başbuğ, Genelkurmay ve Jandarma İstihbarat'ı devreye soktu. Savcılığın yürüttüğü soruşturmayla eşzamanlı olarak, istihbarat birimleri, "devletin zirvesini karşı karşıya getirmeye çalışan grup veya kişilerin, derin ilişkiler ağının olup olmadığını" soruşturuyor. Bir süredir Türkiye gündemini meşgul eden olayla ilgili mekanizma şöyle işliyor:

MEKANİZMA
 
Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ile Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız arasında bir istişare ve bilgilendirme mekanizması kuruldu.
 
Mekanizmanın en önemli ayağını istihbarat birimlerinin kendilerine ulaşan bilgileri birbirleriyle paylaşmaları oluşturuyor.
 
Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay'ın, "belgenin dışarıda hazırlandığı ve sahte olduğu" iddiasını araştırmak ve hiçbir karanlık nokta bırakmamak üzere MİT Müsteşarlığı'nı harekete geçirdi.
 
MİT Müsteşarı Emre Taner'in Başbakanlık'taki mesaisi, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu ile görüşmesi bunun sonucuydu. MİT Müsteşarı Taner'in geçen hafta Karargah'ı ziyaret ederek Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ile görüşmesinin ana gündeminde de bu konu vardı.
 
Erdoğan'ın, "sonuna kadar üzerine gideceğiz" dediği ilişkiler ağını ortaya çıkarmak üzere İçişleri Bakanlığı, Emniyet İstihbaratı harekete geçirdi.
 
İddia edildiği gibi, "devletin birimlerini birbirine düşüren 'derin ilişkiler' ağını ortaya çıkarmak üzere Genelkurmay Başkanlığı da kendisine bağlı Genelkurmay İstihbarat ve Jandarma İstihbarat'ı görevlendirdi.

sabah



Bu haber 1,406 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,892 µs