En Sıcak Konular

'Gece yarısı gelen telefonu açıkla'

5 Temmuz 2009 09:30 tsi
'Gece yarısı gelen telefonu açıkla' 
Anamuhalefet partisi, darbeye teşebbüs eden askere sivil mahkemenin önünü açan reform karşısında çelişkili bir tavır sergiledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, Baykal'ın tutumuna sert tepki gösterdi.

Meclis'te değişikliğe onay veren CHP, iki gün sonra düzenlemeye karşı çıktı. 12 Eylül darbesinin mimarlarının yargılanması için girişim başlatan CHP lideri Deniz Baykal, reformu 'gece yarısı darbesi' sözleriyle eleştirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, Baykal'ın tutumuna sert tepki gösterdi. Anamuhalefet liderinin 'halkın değil, başkalarının emrinde hareket ediyor izlenimi verdiğini' söyleyen Ayalan, "Baykal, hangi güç odaklarının ve kimlerin emriyle hareket edip etmediğini, hangi gece yarısı gelen telefonla o ana kadar savunduğu görüşlerinden çark ettiğini, kirli ilişkiler yumağı içinde Türkiye'nin demokratikleşmesinin önünü tıkamaya yönelik bir tutum içine girip girmediğini kamuoyuna açıklamalıdır." dedi.

Ayalan, yaptığı yazılı açıklamayla yargı reformu karşısındaki tutumundan ötürü Baykal'ı sert bir dille eleştirdi. Ayalan, Baykal'ı, 'tutarsız, güvenilmez, krize odaklı ve gerilim siyasetinden medet ummakla' suçladı. Baykal'a 'kendi durumunu gözden geçirme' çağrısında bulunan Ayalan, Türk halkının CHP liderinin siyaset yapma tarzını onaylamadığını kaydetti. Ayalan, şöyle devam etti: "Ekonomi konusunda kriz çığırtkanlığı yapan, kurumları birbirine düşürmeye yönelik değerlendirmelere başvuran Sayın Baykal, hangi güç odaklarının emriyle hareket edip etmediğini, hangi gece yarısı gelen telefonla o ana kadar savunduğu görüşlerinden çark ettiğini, Türkiye'nin demokratikleşmesinin önünü tıkamaya yönelik bir tutum içine girip girmediğini açıklamalıdır."

cihan



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,799 µs