meydan okudu | " /> meydan okudu | "/>

En Sıcak Konular

Ahmedinejad Obama'ya meydan okudu

5 Temmuz 2009 09:09 tsi
Ahmedinejad Obama'ya meydan okudu 
Yeni bir dönem başlatacaklarını söyleyen İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, ABD Başkanı Obama'yı dünya sorunlarını tartışmaya çağırdı.

Mahmud Ahmedinejad, kimi üniversite rektörlerine hitaben yaptığı konuşmada, dünyayla ilişkilerde adalet ilkesini ön planda tutacaklarını, ancak bu yolla uluslararası arenada etkin ve etkili olunabileceğini söyledi.

İran'ın inşası ve dünyanın ıslahını bir diğerinin tamamlayıcısı olarak gördüklerini belirten Ahmedinejad, ''Dünyayla ilişkileri adalete doğru değiştirmek için çalışmalıyız'' dedi.

''Diplomatik faaliyetlerimiz yeni dönemde on kat daha güçlü olacak'' diyen Ahmedinejad, ABD Başkanı Barack Obama'yı, BM'de tüm dünyanın gözü önünde yüzyüze dünya sorunlarını tartışmaya çağırdı.

Ahmedinejad, son 30 yılda izlenen politikaların sonucu olarak birçok alandaki tekelin İran halkı lehine kırıldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı seçimlerine de değinen Ahmedinejad, ''halkın yüzde 85'lik katılımının dünya dengelerini her zamankinden daha çok değiştirecek bir potansiyel olduğunu'' söyledi.

"ABD İRAN'A KARŞI TAVİZKAR"

Öte yandan İsrail kabinesinin İşçi Partili Ticaret, Sanayi ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben Eliezer, ABD'nin Kuzey Kore ve İran karşısında harekete geçmemesini eleştirdi.

Binyamin Ben Eliezer, Kuzey Kore'nin yeni füze denemesini bir kışkırtma olarak nitelendirirken, ABD yönetiminden, Kuzey Kore'nin kışkırtmasına karşı bir karşılık gelmemesinin kendisini endişeye sevk ettiğini vurguladı ve ABD'nin İran karşısında ''tavizkar' olarak tanımladığı politikasına de eleştiriler yöneltti.

Eliezer, ''Bana göre, İran'ın nükleer bombaya ne zaman sahip olacağının tarihi değil önemli olan. Benim için, İran bombası zaten bir gerçeklik ve dünya hala İran ile iki taraflı bir oyun oynuyor; bir taraftan gündüzleri BM'den İran'a kararlar ve yaptırımlar söz konusuyken, gece boyunca binlerce Avrupa firması, İran ile ticari bağlarını sürdürüyorlar'' diye konuştu.

İsrailli bakan, (İran Cumhurbaşkanı Mahmud) Ahmedinejad'ın, Batılı ülkelerin zayıflığını görüp buna güldüğünü ifade ederken, Ahmedinejad'ın, tüm bu ülkelerin İran'ın petrolden sağladığı paralara ihtiyacı olduğunu da bildiğini söyledi.

Ben Eliezer, ''(İran tehdidine karşı) bu savaşta İsrail kendisine ön plana koymamalıdır. Biz İsrail'e karşı bir tehditten söz ediyoruz ama bu, aynı zamanda ılımlı Arap ülkelerine, ABD ile Avrupa'nın çıkarlarına da bir tehdittir'' dedi.

ntv



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,616 µs