En Sıcak Konular

Şampiyon Serena

4 Temmuz 2009 21:26 tsi
Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek bayanlarda ABD'li Serena Williams kızkardeşi Venus'ü 2-0 yenerek şampiyon oldu.

Sezonun 3. "Grand Slam" mücadelesi olan 127. Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek bayanlarda ABD'li Serena Williams, kızkardeşi Venüs'ü mağlup ederek 3. defa Wimbledon şampiyonu oldu.   

İngiltere'nin başkenti Londra'da Wimbledon Tenis Kulübü Kortları'nda düzenlenen toplam 14.17 milyon Euro ödüllü turnuvanın 12. gününde, tek bayanlar finali Serena'nın üstünlüğü ile sonuçlandı. Kızkardeşlerin 1 saat 26 dakika süren mücadelesinde Serena, maça üstünlüğünü koyarak geçen yılın şampiyonu kardeşini mağlup ederek kupayı kucakladı.  

Wimbledon'da 2002 ve 2003 yıllarının şampiyonu olan 2 numaralı seribaşı Serena Williams, hiç kesintiye uğramayan maçta, 7-6 ve 6-2'lik setlerle kardeşini 2-0 yenerek şampiyon oldu.

28 yaşındaki Serena, kendisinden 1 yaş büyük olan 3 numaralı seribaşı ve turnuvada 5 şampiyonluğu bulunan, geçen yılın şampiyonu ablası Venus Williams'ı zorlu bir maçın ardından mağlup etti.

Williams kardeşler arasında bugüne dek kariyerleri boyunca yapılan toplam 20 maçtaki 10-10'luk eşitliği, Serena'nın bugünkü galibiyeti ile 11-10 Serena'nın aleyhine değişmiş oldu.

Abla Venus, bu turnuvada 8, "Grand Slam" turnuvalarında ise 13. kez final oynadı. Venus, bugünkü başarısıyla bu turnuvalarda aldığı 3. şampiyonluğu yaşamış oldu.

Dünya tenis tarihinin en başarılı kardeş oyuncuları olarak bilinen Williams kardeşler, Wimbledon'da 4, dünyada genelindeki "Grand Slam" turnuvalarında ise 8. kez finalde karşı karşıya gelmiş oldular.

Venüs daha önce de 2002, 2003 Wimbledon Turnuvası finalinde kardeşi Serana'ya yenilmişti.

Federer, 15. kez Grand Slam kupası ve 6. kez Wimbledon kupasını kaldırmak için mücadele verecek.

Tek erkeklerin final maçı yarın oynanacak. Dünya sıralamasında ilk sırada yer alan son 5 yılın Wimbledon şampiyonu 1 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, 6 numaralı seribaşı ABD'li Andy Roddick ile karşılaşacak.

Dünya 6 numarası Andy Roddick, dün gerçekleşitirilen karşılaşmada 3 numaralı seribaşı rakibi Andy Murray'i 6-4,4-6,7-6 ve 7-6'lık setlerle 3-1 yenerek büyük finalde Roger Federer'in rakibi oldu.



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,363 µs