geceyarısı baskınına hazır değil | " /> geceyarısı baskınına hazır değil | "/>

En Sıcak Konular

Vekillerin geceyarısı baskınına hazır değil

4 Temmuz 2009 17:51 tsi
Vekillerin geceyarısı baskınına hazır değil Başbakan Erdoğan, partisinin Sakarya İl Kongresi’nde konuşuyor. Başbakan, Ceza Muhakemesi Kanunu'ndaki değişiklik ile ilgili CHP'ye sert eleştirilerde bulundu.

İşte Başbakan’ın konuşmasından satırbaşları:

Amerikalı bir yetkili geçenlerde Kıbrıs’ta Türkiye’ye baskı yapılmasını isteyen bir Rum lidere ne dedi: Baskı yapamayız. Çünkü artık Türkiye’de süper güç oldu dedi.

Dünya yükselen yıldız Türkiye’yi konuşuyor

Tüm dünyanın görüp anladığını maalesef henüz bizde görüp anlamayanlar var

Balık denizin içinde suyun kadri kıymetini bilmez. Ama balığı denizden çıkarıp karaya koyarsan denizin kıymetini bilir. İşte bizdekiler de böyle. 6,5 yıldır Türkiye’nin gelişimini ve başarısını görmezden geliyorlar.

EKONOMİK KRİZ

Bugün dünya çok ağır bir ekonomik krizin içinden geçiyor. ABD’de Perşembe günü 7 banka daha kapandı. Türkiye’de böyle bir şey var mı? Yok. 2008 başından beri ABD’de 77 banka battı, maliyeti 30 milyar dolar. Türkiye’de hamdolsun şu andan böyle bir olay olmadı.

Bankalar ne zaman kapandı? 2002’de. Kim vardı o zaman? MHP vardı.

İŞSİZLİK ARTTI

Avrupa yüzde 9,5 oranı ile tarihinin en yüksek işsizlik oranını gördü. ABD’de son 26 yılın en yüksek oranına ulaştı. Bu süreçte bizde işsizlik yükseldi. Yüzde 10.3’ten yüzde 15’e çıktı. Türkiye’de bu meseleden kendilerine pay çıkarmaya çalışanlar var.

Hükümeti karalamak adına Türkiye’yi karanlığa çekmek istiyorlar. Küresel ekonomik kriz tüm dünyayı kasıp kavururken bu krizin Türkiye’ye yansıması kısıtlı olmuştur, kısıtlı olacaktır.

Aldığımız tedbirlerle Türkiye’yi bu krizin uzağında tutmaya çalıştık.

Küresel krizi istismar ederek milletimizi kandıracaklarını zannederek oy devşirmeye çalışanlar yanıldıklarını er geç anlayacaklardır

Aylar geçer Bakanlar Kurulu toplanamazdı. Hastanede mi toplanalım, Başbakanlık’ta mı toplanalım diye tartışırlardı. Anayasa kitapçığı fırlatırlardı. Olan Türkiye’ye oluyordu. Türkiye bu dönemleri yaşadı. Ama artık o dönem bitti. Her hafta Bakanlar Kurulu’nu topluyoruz. Bakanlarımız ve kurumlarımızla tam bir diyalog halindeyiz.

BAYKAL SON DERECE SORUMSUZ AÇIKLAMALAR YAPIYOR

Yaklaşık bir aydır ana muhalefet partisi ve bazı medya kuruluşları devletin zirvesinde bir gerilim varmış gibi, kurumlar arasında bir çatışma varmış gibi bir hava estiriyorlar. Ana muhalefet partisinin lideri son derece sorumsuz açıklamalar yapıyor. Bazı gazete ve TV’ler son derece tahrik edici yorumları sayfaları ve ekranlarına taşıyorlar.

1 ay mayınla ilgili yasa ile bzileri meşgul ettiler. Yasada İsrail diye bir konu yokken kalktılar bizim bu bölgeyi İsrail’e peşkeş çekeceğimizi söylediler. Elinize dilinize dursun. Hangi AKP’li ‘Burayı İsrail’e vereceğiz’ dedi

Düzce’de özelleştirme ile ilgili bir örnek verdim. Burada yatırım yapan Musevi vatandaşlarımız yok mu? Var. Peki bu yatırımlar onarla mı kalacak? Yanlarında kim çalışıyor dedim? Ahmet, Mehmet çalışıyor.

Buradan kendilerine çıkar sağlamaya çalışıyorlar.

Toyota burada üretim yapıyor Sakarya’da. Kim çalışıyor burada? Benim Sakaryalı kardeşim. Buradan dünyaya otomobil ihraç  ediyoruz. Bunları nasıl göremeyiz.

İşsizliği ortadan kaldırmak için bu yatırımlara devam etmek lazım

Onların diliyle hareket etseydik Türkiye’nin ihracatı 32 milyar dolarda kalırdı. Ama Allah’a şükür 132 milyar dolara çıktı.

BAYKAL ELİNİ ASKERİN ÜZERİNDEN ÇEK

Tarihteki bazı MGK’larla son MGK’yı özdeşleştirmek gibi bir gayret içindeler. Kim? Sayın Baykal, askerin üzerinden elini çek. Çek çek. Sivil siyaset yap, sivil davran. Polisin  ve yargının üzerinden elini çek. Yargıya giden herhangi bir konuda yargı karar vermeden sen karar veriyorsun Sayın Baykal. Biz seni iyi tanırız.

MGK’dan sonraki basın bildirisi Sayın Baykal’ı tatmin etmemiş. Sayın Baykal, sen bundan sonra MGK toplantısına girmeden ver de senin verdiğin bildiriyi yayınlayalım. Ama beğeneceğin tarzda olsun. Ayıptır ayıptır.

Yargı da, yasama da, yürütme de tarihinde hiç görülmemiş bir şekilde uyum içinde

ASKERE SİVİL YARGI YOLUNU AÇAN DÜZENLEME

Gece Meclis’te saat 01.30’da kanun çıkıyor. Hangi konuda? Malum konuda. Meclis Başkanı soruyor: Kabul edenler el kaldırsın. CHP’lisi, AKP’Lisi de, MHP'lisi de el kaldırılıyor. Adama sormazlar mı bak fotoğraflar tespit etmiş, senin vekillerin el kaldırmış. Evet saat 01.0. Meclis 01.30’da da çalışır, yeri gelir sabah 05.30’da da çalışır. Demek ki senin vekillerin geceyarısı baskınına hazır değil. O zaman hazır olanlardan bir grup kur da gel Meclis’e. 5-6 saat öncesinden konuyu biliyorlar. Metin dağıtılıyor. Ama başka yerlerde dolanıyorlar. Ama bu CHP hep böyle.

KURUMLAR ARASINDA GERİLİM YOK

Kurumlar arasında çatışma ve gerilim yoktur. Bundan medet umanlar hayal kırıklığına uğrarlar. Siyasi partiler de medya da bu süreçte sorumlu bir tavır izlemek zorunda.

CUMHURBAŞKANI’NA YOL GÖSTERMEYE KALKIYOR

Ne diyor ‘Birkaç saat içince Cumhurbaşkanı bu düzenlemenin hiç de yasal olmadığını anlar’. Bu sözler sosyal demokrasiye yakışıyor mu? Sayın Baykal’ın zihninin gerisinde ne olduğu bu sözleriyle aleni bir şekilde görülmüştür. Aynı şeyi mayın olayında da yaptı. Yine cumhurbaşkanına yol göstermeye kalktı. Alışmışlardı çünkü. Geçmişte de böyle yapıyorlardı.

Bunlar bizim mayın temizleme ilgili sunduğumuz tasarıda hiç olmadığı halde İsrail’i görecek kadar büyük bir hayal gücüne sahiptir

Kendi hatalarını göremeyecek kadar da siyasi miyopluk içindeler. Siyaseti Meclis’te yapmazlar, siyaseti Anadolu’da yapmazlar, siyaseti millet içinde millet için de yapmazlar. Bunlar siyaseti ancak ve ancak mahkeme kapılarında yaparlar. O kapılarda da ancak çeteleri savunurlar ya da müşteki olurlar.

Hem askeri darbelere karşı çıkarlar hem de sivilleşmenin karşısında dururlar.

1 TRİLYONU NEREYE HARCADINIZ?

CHP’nin de hakkını yemeyelim ha.. Dayanışma konusunda son derece başarılı bir performans sergiliyorlar. İstanbul’da İSKİ skandalını, Kocaeli’ndeki Yuvacık Barajı’nu, Ankara’da geçen dönemdeki başkanın ‘yamyam’ ifadesini unutmadık, 1 trilyonu unutmadık. Yüksek mahkeme de mahkum etti sizi. Sayın Baykal bir açıkla be o 1 trilyonu nereye harcadınız?

Geçmişte bir başka siyasi partinin böyle bir usulsüz harcamadan mahkumiyetini biliyorsunuz. Şimdi aynı şeyi sen yaptın. Hadi ver bakalım hesabını...

Hürriyet



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,540 µs