En Sıcak Konular

Dink suikasti ile verilen mesaj ne?

0 0 0000 00:00 tsi
Dink suikasti ile verilen mesaj ne? Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesini yorumlayan uzmanlar, ABD Senatosu'nda Ermeni soykırım tasarısının gündemde olmasına dikkat çekiyor. Bülent Orakoğlu'ndan Cengiz Çandar'a... İşte yorumlar...

Türkiye'ye yönelik bir operasyonun işaret fişeği

Saldırıyı Türkiye'ye yönelik operasyonun işareti olarak yorumlayan uzmanlar, ABD Senatosu'nda Ermeni soykırım tasarısının gündemde olduğu bir dönemde yapılmasına dikkat çekiyor. Uzmanların hain cinayetle ilgili görüşleri şöyle:

Eski MİT'çi Mahir Kaynak: Dink'in öldürülmesi ABD Kongresi'ne soykırım tasarısı sunan Ermenilerin işine gelecektir. Türkiye'ye yönelik bir operasyonun başlangıcı açısından çok isabetli seçilmiş bir hedef.

İstihbarat Dairesi eski Başkanı Bülent Orakoğlu: Dink'in öldürülmesi yeni suikastların habercisi. Bu tür cinayetler 2007 yılı başından itibaren bekleniyordu. Kaos çıkarmak birtakım güçlerin oyunudur.

Terörle Mücadele Özel Temsilcisi emekli Orgeneral Edip Başer: Dink özellikle hedef seçildi. Kritik ve çok önemli bir olay. Dikkatleri Irak'tan başka bir yere çevirmek için düzenlenmiş olabilir.

Hukukçular Birliği Başkanı Avukat Kemal Kerinçsiz: 'Mel'un ve menfur bir saldırı, son derece üzüntü verici. Doğrudan insan hayatına yapılan üzüntü verici bir olay. Ne olursa olsun uç fikirler olsa bile, kabul edilebilir olmasa dahi fikirler tamamen o fikir mücadelesi ve hukuk mücadelesi içinde geçmelidir.

Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu: Bu cinayeti işleyenler başka şeylerin peşinde. Bu saldırıyı kabul etmemiz, onaylamamız mümkün değil. Kim yapmış olursa olsun; bir insanı, bir vatandaşımızı öldürenleri onaylamamız mümkün değil. Bunların amaçları farklı.

Gazeteci Perihan Mağden: Bu kadar vatanı seven bir insanın göz göre göre kurban edilmesi bana dokunuyor. Birtakım güçler, Türkiye'yi karıştırmaya karar verdiler.

Gazeteci yazar Fehmi Koru: Türkiye açısından büyük kayıp. Tarihimizde bu tür siyasi cinayetler yaşandı. Bunların amacı Türkiye'yi istikrarsızlığa sürüklemek. Dink en uygun hedeflerden biriydi. Hem bir cemaat içindeydi hem de yurtdışında tanınan bir isimdi.

Gazeteci yazar Cengiz Çandar: Hrant Dink'in ismi gündemde değildi. Kendisiyle ilgili bir tartışma da yoktu. Böyle bir zamanda öldürülmesi akla başka şeyler getiriyor.

Gazeteci yazar İsmet Berkan: Hrant iyi bir vatandaştı. Bu ülkede filmler tekrar tekrar gösteriliyor. Eğer çoğunluktan farklı düşünüyorsanız mahkemelere çıkarsınız, protesto edilirsiniz. Bunun en kötü senaryosu ise ölümdür.

Ermeni Araştırma Vakfı Başkanı Ömer Lütem: Böyle şiddet hareketi ile siyaset yapılmaz. Türkiye'yi güç durumda bırakmak için yapılmış olabilir. ABD'de Temsilciler Meclisi'ne sunulmakta olan karar tasarısı ile ilgili olabilir. Türkiye'nin imajına büyük zarar verecektir.

Ünlü hukukçu Kezban Hatemi: Hrant Dink öldürülmeden hemen önce bir telefon alıp aşağı inmiş. Cinayetin ardından yakınları ile telefonla konuştum. Bana 'Telefonla konuşur konuşmaz bir şey söylemeden aşağı indi, olay bundan sonra oldu.' dediler. Cinayetin telefonla bağlantısı olduğuna inanıyorum.

Zaman



Bu haber 351 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,511 µs