ağır suçlama ! | " /> ağır suçlama ! | "/>

En Sıcak Konular

CHP lideri Baykal'dan ağır suçlama !

3 Temmuz 2009 21:48 tsi
CHP lideri Baykal'dan ağır suçlama ! 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal gündemi değerlendirdi. Baykal, kurumların birbirine tuzak kurduğunu iddia etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, "Türkiye'de kurumlar birbirlerine çelme takıyor, tuzak kuruyor. Bunlar yanlış şeyler. Bu yanlışlara tepkimizi hep birlikte vermeliyiz. Askerin siyastçiye, siyasetçinin askere karışmadığı bir Türkiye'de yaşayabilmemiz için sizlerin tepkisi şart." dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Zonguldak Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen 16. Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali'ne katılmak üzere ilçeye geldi. Baykal, festival kortejine katılarak Ereğli halkını selamladı. Kortej sonrasında anıt önünde hazılanan sahneye gelen Baykal, burada festivalin açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Deniz Baykal, Ereğli'ye kısa sürede ikinci kez geldiğini ve bundan dolayı son derece memnun olduğunu dile getirdi. Ereğli ilçesinin sanayi bakımından büyük bir yer olduğuna değinen Baykal, demir çelik fabrikası ile birlikte Ereğli'nin Türkiye'de özel bir yeri olduğuna değindi. Her kesimden, her ilden insanların yaşadığı Ereğli'de çalışanların, ilçenin gelişmesi ve ilerlemesi açısından emek sarf ettiğini ifade eden Baykal, Ereğli halkının insanları konukseverliğiyle kucaklayan bir kent olma yolundaki çalışmalarda başarılar dilediğini kaydetti.

'ELİN PARASI İLE ZENGİNLEŞME OLMAZ'

Baykal, ekonomik olarak güç bir dönemden geçildiğini ve ekonomik sıkıntıyı çeken ülkelerin başında Türkiye'nin olduğunu savunarak, "Türkiye'de işsizlik çığ gibi büyüyor. Her dört tezgâhtan, fabrikadan, işyerinden bir tanesi kapanır hale geldi. Hükümet faizle para alıyor ve elin parası ile zenginleşme politikasına gitmeye çalışıyor. Yüksek faizle alınan para geldi. Geldi de noldu ? Fabrikalar stop etti. Başkasının parası ile zenginleşmek yerine kendi öz değerlerine sahip çıkarak ülkeyi zenginleştirmemiz gerekir. Tarıma, üreticiye, sanayimize sahip çıkmalıyız. Kendi öz malımızla kendi halkımıza sahip çıkmalıyız. Bu yanlış politikalar bırakılmalı. Hükümet elimizde bulunan ve altın yumurtlayan tavukları özelliştererek ve hatta taksitle başkalarına sattı. O dönemlerde zarar ettiği iddia edilen ve satılan Türk Telekom, şu anda en çok kar eden firma konumunda. Bu tavuk o zaman altın yumurtlamıyordu da şimdi nasıl oldu da yumurtlamaya başladı. Bunlardan derslerimizi alacağız. Tarım, üretim alanında yapılacak çalışmalarla borç alan değil, üreterek kazanmaya ağırlık vereceğiz." dedi.

'MİLLETVEKİLLİĞİ DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILSIN'

Deniz Baykal, Türkiye'nin önünü tıkayan en büyük nedenlerin başında yolsuzlukların geldiğini söyledi. Baykal, Türkiye'de yaşanan yolsuzlukların dünyanın hiçbir yerinde yaşanmadığını belirterek, bu yolsuzlukların ortadan kaldırılabilmesi için milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini iddia etti. Deniz Baykal, şunları ifade etti:

"Milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldıracaksın ki herkes yargı önünde hesabını verebilsin. Milletvekillerinin tek dokunulmazlığı düşünce ve konuşmada olması gerekiyor. Bunu yapmazsak zenginliklerimiz talan olmaya devam edecek. Hırsızlık yapanlar ve yanlış yapanlar hesabını vermeli. Türkiye'de kurumlar birbirlerine çelme takıyor, tuzak kuruyor. Bunlar yanlış şeyler. Bu yanlışlara tepkimizi hep birlikte vermeliyiz. Askerin siyasetçiye, siyasetçinin askere karışmadığı bir Türkiye'de yaşayabilmemiz için sizlerin tepkisi şart. Bunun için de sizlere güveniyorum. Ve bugün burada Ereğli halkı olarak Halil Posbıyık'ı belediye başkanı olarak seçen sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum." CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, daha sonra Helikopter ile Ereğli'den ayrıldı.

cihan



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,466 µs