En Sıcak Konular

Sarkozy'den bildik Türkiye açıklaması

3 Temmuz 2009 20:27 tsi
Her fırsatta Türkiye'nin AB üyeliği konusunda aleyhte açıklamalar yapan Sarkozy yine bildik ifadeler kullandı ama bu kez biraz yumuşak tonla oldu.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Doğu ile Batı arasındaki önemli bir köprü olarak nitelediği Türkiye'yi, "AB'ye tam üye olacak ülkeler arasında görmediğini" belirterek, "imtiyazlı ortaklık" önerisini yineledi.

İsveç'in, Türkiye'ye AB üyeliği konusunda verdiği büyük destekten dolayı bu ülkeye Haziran ayında yapacağını açıkladığı ziyaretini son anda erteleyen Fransa Cumhurbaşkanı Nikolas Sakozy, bugün Stockholm'e gelerek, İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt ile görüştü. Başbakanlık binasındaki görüşme 1,5 saat sürdü.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Reinfeldt, İsveç'in AB dönem başkanlığını üstlendikten sonra devlet başkanı düzeyinde ilk ziyaretin Sarkozy tarafından yapıldığını kaydederek, teşekkür etti.

İkili ilişkileri ele aldıklarını belirten Reinfeldt, ekonomik kriz, çevre ve iklim sorunları konusunda da görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Sarkozy de çevre konusundaki duyarlılığından dolayı İsveç'e teşekkür etti ve bu konuda destek verdiklerini  kaydederek, "İsveç'in çevre konusunda başarılı olması AB'nin başarısı anlamına gelir" diye konuştu.

Konuşmasında Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili görüşlerini açıklayan Sakorzy, bu konuda İsveç ile Fransa'nın farklı düşündüğünü bildirdi.

Türkiye'ye "imtiyazlı ortaklık" verilmesi önerisini yineleyen Sarkozy, "Bu konuda farklı düşündüğümüzü herkes biliyor. AB'nin İzlanda'yı içine aldıktan sonra Balkanlar'da da genişlemesinden ve bu bölgelerde diyalogdan yanayız. Ama Türkiye'nin üyeliğe kabulü konusunda görüşlerimiz farklı. Birliğe alınacak tam üyeler arasında değil, ancak Türkiye'yi Doğu ile Batı arasında önemli bir köprü ülke olarak görüyoruz" dedi.

Basın açıklamalarının sonunda İsveçli bir basın mensubunun "Türkiye'nin AB'ye üyeliği konusunda görüşünün değişip değişmediğinin" tekrar sorulması üzerine Sarkozy, "Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili görüşlerim değişmedi. Ayrıca bu görüşmede konumuz Türkiye değildi. Ekonomik kriz, çevre sorunları, iklim değişimi konularını ele aldık" demekle yetindi.

aa



Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,040 µs