En Sıcak Konular

Vali Muammer Güler: Mutlaka bir sonuca varacağız

0 0 0000 00:00 tsi
İstanbul Valisi Muammer Güler, Hrant Dink'in öldürülmesi olayıyla ilgili elde sonuca gidebilecek çok önemli kanıtlar olduğunu belirterek, “Görgü şahitlerinin verdiği bilgilerle görüntüleri karşılaştırıyoruz. Mutlaka bir sonuca varacağız” dedi

Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde yaptığı açıklamada, gözaltında 3 kişi olduğunu ve ellerinde net kanıtlar bulunduğunu söyledi.

Elde edilen görüntü ve belgelerin yoğun biçimde incelendiğini kaydeden Güler, Hrant Dink'in kaybolduğu öne sürülen cep telefonunun da yakınında, olay yerinde bulunduğunu bildirdi. Güler, araştırmaların sürdürüldüğünü ve tanıkların ifadelerine başvurulduğunu anlattı.

Dink'in, 13 Ocak tarihli Agos Gazetesi'nde kaleme aldığı yazısında, aldığı mahkumiyet kararına karşı AİHM'e yapacağı başvuru öncesinde, bu olayın geçmişini anlatmaya başladığını gördüklerini dile getiren Güler, şöyle devam etti:

“Bugün yayınlanan gazetede de yine o sürecin nasıl işlediğini ve nasıl buraya geldiğini ifade etmeye çalışıyor. Olay şudur; olay yeni olmuş gibi yansıtılıyor. Kesinlikle böyle birşey yok. 24 Şubat 2004'te böyle bir görüşme gerçekleştirilmiştir. Asla bir tehdit, asla bir uyarı söz konusu değildir. Zihinlerimizi yoklayalım. Bu olayın geçmişteki gelişimini de gözardı etmeyelim. 2004 yılı şubat ayı başında Sabiha Gökçen hanımefendinin aslen Ermeni olduğunu, bununla ilgili şok iddiaları gazetesinde belirtmesi üzerine tepkiler ve yorumlar meydana gelmişti. Bu nedenle de Ermeni cemaatine ilişkin bazı tehditler yer almıştı.

Bunlar içinde de Ermeni Patriği Mutafyan'ı hedef alan tehditler dahi olmuştu. Tehditlerin önlenmesi, bu tür önlemlerin alınması konusunda Mutafyan'ın bizzat valiliğimize yaptığı müracaat üzerine, Dink'e e-mail yoluyla gelen bir tehditten de bahisle, bu konuyla ilgili vali yardımcısı arkadaşım ve ilgili adli makamlar nezdinde, ilgili uzmanlar seviyesinde bu tehdit araştırılmış, Bursa, İstanbul ve Yalova'da yapılan tespitlerle tehditte bulunan kişi de yakalanmış ve tutuklanmıştır.”

Güler, ilgili makamların bu tür başvuruları en hassas biçimde değerlendirdiğini ve sonuçlandırdığını söyledi.

Dink'in, yine yakın zamanda, geçen yıl içinde mektupla tehdit edildiğine ilişkin başvurusu üzerine Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldığını, mektup üzerindeki isim ve adresin incelendiğini belirten Güler, böyle bir adres ve isim bulunamadığı için işlem yapılamadığını dile getirdi.

Güler, bu konuya ilişkin savcılığın gerekli işlemi yaptığını belirterek, ”Kendisinin de bu konuya ilişkin bir koruma talebi olmamıştır” dedi.

“Mutlaka bir sonuca varacağız”

Güler, şunları kaydetti: “Elimizde delil niteliğinde sayılabilecek, bizi sonuca götürecek çok önemli tespitler, değerlendirmeler var. Çalışmalarımız çok yönlü olarak sürüyor. Elde edilen görüntülerin tamamı, hepsi Ankara'dan gelen uzman ekiplerle birlikte izleniyor. Görgü şahitlerinin verdiği bilgilerle görüntüleri karşılaştırıyoruz. Mutlaka bir sonuca varacağız. Mutlaka en kısa sürede bunu açığa çıkarmaya çalışacağız.

Dink'e sıkılan kurşunun bu ülkenin huzur ve güvenliğine sıkılmış bir kurşun olduğunu belirtiyorum. Dink ailesine başsağlığı diliyor, acısını yürekten paylaşıyorum. Meslektaşlarının da başı sağolsun.”

Gözaltındaki 3 kişi içinde asli fail olup olmadığı sorulan Güler, “O konuda birşey söyleyemem” diye konuştu.

Dink'in kaybolduğu öne sürülen cep telefonunun, bu kişilerden birinin üzerinde çıkıp çıkmadığı sorusu yöneltilen Güler, “O konuda da birşey söyleyemem. O hassas bir konu, çalışmalarımız sürüyor” yanıtını verdi.

Hürriyet



Bu haber 417 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,517 µs