En Sıcak Konular

Medvedev, Gül ile telefon görüşmesi yaptı

3 Temmuz 2009 19:12 tsi
Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı telefon görüşmesinde, ikili ve uluslararası konularda işbirliğinin ele alındığı bildirildi.

Kremlin'in internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Türk tarafının inisiyatifiyle yapılan telefon görüşmesinde, iki liderin uluslararası konularda işbirliğinin yanı sıra ticari ve ekonomik işbirliğindeki mevcut eğilimi değerlendirdiği kaydedildi.

Açıklamada, iki tarafın da "Türk-Rus stratejik ortaklığındaki istikrardan, her seviyede sürdürülen yapıcı ve güvene dayalı diyalogdan" duyduğu memnuniyeti dile getirdiği belirtilerek, "Tüm bu faktörler bölgesel sorunların çözümüne önemli ölçüde katkı sunduğu gibi tüm uluslararası iklim üzerinde de olumlu bir etkiye neden oluyor" denildi.

Tarafların, ikili ticari ve ekonomik işbirliğinin küresel kriz yüzünden ortaya çıkan zor şartlara rağmen dinamik şekilde gelişmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getirdiği vurgulanan açıklamada, "Başkanlar spesifik konuları değerlendirdiklerinde özellikle enerji petrol alanındaki işbirliğinin geliştirilmesine özel önem verdiler" ifadesi kullanıldı.

Türk-Rus Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) eşbaşkanı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, KEK'in Rus eşbaşkanı İgor Seçin ile önceki gün ve dün yaptıkları görüşmede iki ülke ilişkilerini detaylı bir şekilde ele almışlardı. Rus tarafı Türkiye'nin Güney Akım'a dahil olması teklifinde bulunmuştu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da dün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya gelerek iki ülke siyasi ve ekonomik işbirliğinin yanı sıra Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyareti konusunu ele almıştı.
 
aa

 



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,679 µs