En Sıcak Konular

Cerrah Osmaniye'ye bir geldi pir geldi

3 Temmuz 2009 18:50 tsi
İstanbul Emniyet Müdürlüğünden Osmaniye'ye vali olarak atanan Celalettin Cerrah, görevine başladı. İşte Cerrah'ın ilk gün notları:

Osmaniyeliler, Vali Cerrah'ı Toprakkale ilçesi yol ayrımında karşıladı. Cerrah, Ticaret Borsasınca hazırlanan platforma gelirken, 30 kişilik davul ve zurna ekibinin arasından geçti. Geçtiği yol ise güllerle donatıldı.

Osmaniye Ticaret Borsası Başkanı İmam Hüseyin Çelik, üzerinde borsanın ismi yazan, etrafı kabuklu fıstıkla çevrilmiş kaşkolu boynuna taktığı Cerrah'a, Osmaniye yer fıstığı ikram etti.

Vali Cerrah'ı platformda, Osmaniye Belediyesinin Mehteran takımı karşıladı.

Kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaşan Cerrah, Osmaniyelilerin sıcak havada kendisini karşılamasının çok hoşuna gittiğini söyledi.

Cerrah, şöyle devam etti:

''İstanbul'dan, Türkiye'nin her yerinden sizlere selam getirdim. Osmaniye'nin sesini, vizyonunu en iyi yere taşımaya çalışacağız. Hep birlikte çok güzel işler yapacağız. Kendimi, güzel insanların içinde görüyorum. Hepsi Gavurdağı'nın yiğit insanları. Ben, devlet memurluğundaki 35 yılımda hiçbir zaman doğruluk ve dürüstlüğümden taviz vermedim. Anadolu'nun yiğit insanlarının içinde çok güzel işler yapacağıma inanıyorum.''

''ELİM DOLU GELDİM''

Osmaniye'ye atandığı için çok mutlu olduğunu belirten Cerrah, ''Buraya gelmeden önce, İstanbul'daki holdinglerle görüştüm. 'Osmaniye'ye eli dolu gitmem gerekiyor' dedim. Onlardan aldığım sözleri kısa sürede yerine getirdiğimde hepimizin yüzü gülecek. Buraya eli dolu geldim. Bu sevginizi, bana gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum'' dedi.

Daha sonra yaklaşık bin araçlık konvoyla Osmaniye Valiliği önüne gelen Cerrah'ı, Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün mangası karşıladı.

Celalettin Cerrah, makamına geçerken, valilik binası giriş kapısı önünde bekleyen, tişörtleriyle ''Celalettin amca hoşgeldin'' yazısını oluşturan çocuklarla tek tek ilgilenip, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

''İZ BIRAKAN VALİLERDEN OLACAĞIM''

Cerrah, makamına oturduğunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''Osmaniye'ye gidici olarak mı geldiniz?'' sorusu üzerine Cerrah, şunları kaydetti:

''Ben Osmaniyelilerde, devlet adamına karşı sevgiyi gördüm. Bu devlet adamının da iyi şeyler vermesi gerektiğini gösteriyor. Basını, sokaktaki vatandaşı dinleyeceğiz. Halkla iç içe yaşayan bir devlet adamıyım. Benim değişik bir devlet adamlığı yapım var. Beni aranızda sık göreceksiniz. Sorunları yerinde çözerim. Hiç kimse gidici olarak gelmez. Kalıcı olarak gelir. Osmaniye'ye sizlerle birlikte kalıcı olarak geldim. İz bırakmamız lazım. İz bırakan valilerden olacağım. Osmaniye'ye bunun için geldim. Yatırım, okul ve gençlerimize yönelik hizmetler getireceğim.''

Emniyet Müdürlüğü ile Valiliğin kıyaslanamayacağını ifade eden Cerrah, ''Valilik, onurlu, şerefli bir meslektir. Tabiki Emniyette öyle, ama bunu kıyaslamak bile yanlış'' diye konuştu.

aa




Bu haber 713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    12,375 µs