En Sıcak Konular

Dink saatinde PKK tartışması

0 0 0000 00:00 tsi
Dink saatinde PKK tartışması Gazeteci Dink'in öldürüldüğü saatlerde Ankara'da önemli bir görüşme gerçekleşti. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı Nicholas Burns, PKK ile ilgili ne mesaj verdi?

Nicholas Burns, 1 saatten fazla süren görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Gül ile çok verimli görüşmelerde bulunduklarını söyledi.

Türkiye-ABD ilişkilerinin önemli olduğunu ve iki ülkenin, Ortadoğu'nun pek çok sorununun çözümü için birlikte çalıştıklarını belirtti. Ortadoğu'daki sorunları çözmek için Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğunu kaydeden Burns, ABD'nin bu çerçevede Türkiye ve Irak ile yakın işbirliği yapma isteğini yineledi.


Böylece terör örgütü PKK saldırılarının sayısının ve şiddetinin azaltılabileceğini ifade eden Burns, ''Biz, Türkiye'nin yanındayız, Türkiye'ye destek veriyoruz, PKK'nın karşısındayız'' diye konuştu.

Mahmur kampı baskını

Mahmur kampına yapılan denetime de değinen Burns, gelecekte bu kampın kapatılmasını istediklerini belirterek, en kısa zamanda çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi. Burns, bu konuda Türkiye'ye destekte bulunulmasının şart olduğunu da ifade etti. Türkiye ile ABD'nin, Irak'ta barışın tesisi, İran'ın nükleer programının sona erdirilmesi, Lübnan hükümetine destek verilmesi ve İsrail-Filistin çatışmasının önlenmesi gibi konularda ortak görüşleri paylaştığını ifade eden Burns, ''Türkiye, bizim için önemli bir stratejik ortak'' dedi.

Kerkük meselesi

Burns, Kerkük'te yapılması planlanan referandumla ilgili tartışmalara yönelik soru üzerine, Türk yetkililerle Irak konusunda çok olumlu görüşmeler yaptıklarını belirterek, bu konuda Türkiye'nin ABD'ye verdiği desteği takdirle karşıladıklarını dile getirdi.

ABD Başkanı George W. Bush'un yeni Irak stratejisine de değinen Burns, bu yeni stratejinin başarılı olabileceğine ve olması gerektiğine inandıklarını söyledi.Türkiye ve diğer ülkelerin Irak halkına desteğini de takdirle karşıladıklarını vurgulayan Burns, Kerkük referandumu konusunun hassas konulardan biri olduğunu ve tartışılabileceğini anlattı. Burns, ''Bu konuda nihai kararı verecek olan egemen Irak hükümeti ve halkıdır'' dedi. Ankara'daki temaslarını tamamlayan Burns'ün, bu akşam Türkiye'den ayrılması bekleniyor.



Bu haber 223 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,555 µs