6 yol | " /> 6 yol | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon’a giden 6 yol

3 Temmuz 2009 08:04 tsi
Ergenekon’a giden 6 yol  

Demokrasiye Müdahale Eylem Planı’yla Türkiye’nin gündemine oturan Albay Dursun Çiçek’in 18 saatlik tutukluluğuna Ergenekon ile tespit edilen 6 farklı bağlantısının neden olduğu öğrenildi.

Ergenekon terör örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturmada ‘örgüt üyeliği’nden tutuklanan Deniz Kur. Alb. Dursun Çiçek’in 18 saat sonra tahliye edilmesiyle ilgili tartışma büyüyor. 14. Ağır Ceza nöbetçi hakiminin ‘kuvvetli suç şüphesi’ gerekçesiyle tutukladığı Çiçek’in geçici üye atamasıyla toplanan 14. Ağır Ceza Heyeti’nce ‘kaçma şüphesi yok’ diye tahliye edilmesi kafa karıştırdı. Çiçek’le Ergenekon arasındaki bağlantılar da ortaya çıkmaya başladı.


Kuvvetli şüphe’ler


CUNTA ÜYESİ: Albay Çiçek ile ilgili gelen ihbar mektubunda Çiçek’in Ergenekon Terör Örgütü olduğu iddia edilen örgütün üyesi olduğuna ilişkin bağlantıların yanısıra cunta faaliyetlerini yürütenlerle irtibatlı olduğu iddia edildi.


TOLON İLE MESAJ TRAFİĞİ: Ergenekon davasında ‘üst düzey yönetici’ olarak yargılanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon’da ele geçirilen 14 nolu CD’deki belge ve fotoğrafların Albay Çiçek tarafından gönderildiği belirlendi.


İMZA ONA AİT: ‘Demokrasiye Müdahale Planı’ndaki imzanın Adli Tıp, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Laboratuvar’da yapılan inceleme sonucunda Albay Çiçek’e ait olduğu belirlenirken, Askeri Savcılık’ta imza veren Çiçek’in imza örneğini değiştirerek imza örneğini verdiği tespit edildi.


2006 ANDIÇ’I ÇİÇEK’İN: Ergenekon davasının sanıklarından Avukat hüseyin Buzoğlu’nun ofisindeki aramalarda ele geçirilen Sivil Toplum Kuruluşları hakkında hazırlanan 2006 tarihli Andıç’ın da Albay Çiçek tarafından imzalandığı belirlendi.


SANIKLARLA İRTİBATLI: Ergenekon soruşturmasının sanığı Deniz Binbaşı Erbay Çolakoğlu’nun yanısıra Poyrazköy kazılarıyla ilgili olarak tutuklanan Dz Yüzbaşı Emre Onat ile irtibatlı olduğu belirlendi.


ALBAY ‘DARBE GÜNLÜĞÜ’NDE: Albay Çiçek’in adı Özden Örnek tarafından hazırlandığı iddia edilen ‘Darbe günlükleri’nde de Dz.P.Kur.Yb rütbasiyle sık sık geçiyor.

star



Bu haber 389 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,261 µs