''Tereddüt yok arkasındayız'' | " /> ''Tereddüt yok arkasındayız'' | "/>

En Sıcak Konular

''Tereddüt yok arkasındayız''

3 Temmuz 2009 08:23 tsi
''Tereddüt yok arkasındayız'' 
Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, "İrticayla Mücadele Eylem Planı" belgesinin altında imzası bulunduğu öne sürülen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’in arkasında olduklarını söyledi.

ABD Milli Günü resepsiyonuna katılan Orgeneral Iğsız, Ergenekon soruşturmasında "örgüt üyeliği"nden tutuklanıp itiraz sonucu serbest bırakılan Çiçek hakkında askeri savcılığın verdiği kararla ilgili bir tereddütlerinin bulunmadığını belirtti. Iğsız, Hürriyet’in, "Albay Çiçek’in söz konusu belgedeki imzası konusunda ciddi ithamlar var. Son olayların ardından askeri savcılığın kararı paralelinde siz hálá albayınızın arkasında mısınız, tereddütünüz var mı?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Sayın Genelkurmay Başkanımızın söyleyeceklerine ekleyecek bir şeyim yok ancak tabii ki aynı noktadayız. Bizim tereddütümüz yok, arkasındayız."

Orgeneral Iğsız, resepsiyon boyunca gazetecilerin sorularıyla karşılaştı. Iğsız, ısrarlı sorular karşısında, "Size ne söyleyebilirim ki... Ama büyük resme bakın. Konu sadece Türk Silahlı Kuvvetleri değil. Hukuk herkese lazım" dedi.

BAŞBUĞ NE DEMİŞTİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ son basın toplantısında, şöyle demişti: "Bu belgenin doğru olduğuna ilişkin yeni delil, bilgi, emare ortaya çıkarsa elbette bu soruşturma tekrar açılabilir. Soruşturma şartlarında değişiklik olmaması durumunda, merak ederseniz bulursunuz bunların ne olduğunu, bu soruşturma tekrar burada açılır. Bunun aksini düşünmek yanlıştır. Hukuka aykırıdır. Ama soruşturma şartlarında değişik durumlar olabilirse elbette usul hukukuna göre soruşturmayı devam ettirecek yargı organı değişebilir. Ne mi? Sizi çok zorlamayalım. Olayda bir müştereklik bulunabilir. Müştereklik demek sivil ve asker beraber yapması demektir."

hurriyet



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,532 µs