En Sıcak Konular

Görevini yapanları rahat bırakın

2 Temmuz 2009 17:19 tsi
Görevini yapanları rahat bırakın TBMM Başkanı Köksal Toptan, gazeteci Ömer Şahin'in hazırlayıp sunduğu Kanal a TV'deki "Görüş Farkı" programına çarpıcı açıklamalar yaptı.

Meclis Başkanı Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aksine rejimin teminatının polis değil, halk olduğunu söyledi. Ergenekon'un kutsal bir kelime olduğunu vurgulayan Toptan, Ergenekon Terör Örgütü ibaresinin kullanılamayacağını iddia etti. Toptan, "Kimse ETÖ diyemez.O zaman mahkemelere, savcılara ne lüzum var" diye konuştu. CHP'nin istediği geçici 15.maddenin kaldırılması durumunda Kenan Evren'in yargılanamayacağını savunan Meclis Başkanı Köksal Toptan, Türkiye'de darbe tehlikesi olmadığını da ifade etti. Toptan, "Bu ülke hanım Başbakan'dan çok çekti" sözünü ise tamamen espri olarak söylediğini, Tansu Çiller'i üzme düşüncesi olmadığını belirtti. Toptan, AK Parti'lilerin aksine 70 küsur yaşında DP'nin başına geçen Hüsamettin Cindoruk'un takdir edilmesi gerektiğini söylerken, 28 Şubat sürecindeki tutumu dahil eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i eleştirmedi. Toptan, Demirel için , "Üzerimde emeği olan büyüğüm"ifadelerini kullandı.

Kanala'daki programda Ömer Şahin'in gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Köksal Toptan, askere sivil yargı yolunu açan düzenlemenin yönteminin tartışıldığını söylerken içeriğine destek verdi:" Keşke bu tartışılan konu, daha önceki saatlerde ya da komisyonda tartışılabilseydi. İçeriğine baktığınız zaman; kaygı duyacak,Türkiye'nin demokratik gelişimi bakımından 'niye bu yapıldı' denebilecek, kurumlarımızı sıkıntıya sokabilecek çok önemli bir değişiklik yapılmadı"

Devletin zirvesinde gerilim olduğu görüşünü kabul etmeyen Toptan, "Çünkü devletin zirvesinde herkes sorumluluğunun idraki içerisindedir. Devleti yönetenlerin birbirine küs ve dargın olması düşünülemez" dedi.

REJİMİN TEMİNATI HİÇ ŞÜPHESİZ HALK'TIR.

Kendisinin darbe mağduru olduğunu anlatan Köksal Toptan, 27 Mayıs darbesi olduğunda babasının işini kaybettiğini, kendisinin de halasının yanında okumak zorunda kaldığın söyledi. 12 Eylül yapıldığında da bakan olan Toptan, artık Türkiye'de darbe olabileceğine ihtimal vermiyor. Toptan, halkın demokrasiyi,cumhuriyeti, laikliği içselleştirdiğini vurgularken "rejimin teminatı kim?" tartışmasına da katıldı. Toptan, "Rejimin teminatı hiç şüphesiz ki halktır" dedi. Başbakan Erdoğan'ın polisi rejimin teminatı gösteren sözleri tartışma konusu olmuştu.

ÇİÇEK'İN TAHLİYESİ" BU NE İŞTİR" DEDİRTEBİLR

"İrtica Eylem Planı"nın altındaki imzada adı olan Albay Dursun Çiçek'in tutuklandıktan sonra aradan 24 saat geçmeden tahliye edilmesini değerlendiren Köksal Toptan, "Orda görev yapan arkadaşlar da bu memleketin çocukları, onları biraz rahat bıraksak sanırım iyi olur, yeknezar bakınca daha 24 saat geçmeden tutuklu biri tahliye edildiği zaman hukukçu olmayanların gözünde "ya bu nasıl iştir"diye soru geçebilir."ifadelerini kullandı.

KENAN EVREN YARGILANAMAZ

TBMM Başkanı Toptan, CHP'nin önerdiği darbecilere yargı yolunu açan geçici 15.maddesinin kaldırılmasına destek verdi. Bu maddenin Türkiye'ye yakışmadığını söyleyen Toptan, ancak değişikliğin olması halinde Kenan Evren ve arkadaşlarının yargılanamayacağını savundu. Toptan, " 90 küsur yaşındaki bir eski Cumhurbaşkanı mahkeme önüne çıksın demiyorum.Zannediyorum CHP'nin de amacı bu değil. Aradan bunca zaman geçti. Zamanaşımı hükümleri işler,kimse yargılanmaz"

ERGENEKON, BİZİM İÇİN KUTSALDIR

Devam eden Ergenekon davası hakkındaki düşüncelerini de açıklayan Köksal Toptan, davaya "Ergenekon" isminin verilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Toptan, "Ergenekon bizim için kutsal isim. Çocukluğumuzdan beri bizim Orta Asya'dan çıkışı ifade eden kutsal bir terim. Bu ismi Savcı ve Mahkeme vermedi" dedi.

KİMSE ETÖ DİYEMEZ

Toptan, Ergenekon Terör Örgütü(ETÖ) ibaresinin kullanılmasına da karşı çıktı. Bu konudaki bir soruya," Yani o zaman mahkemelere, savcılara lüzum yok. Tamam diyelim,burada ilamı keselim, altına mührü basalım, TBMM olarak "mahkumiyet ya da beraat kararı verdik' diyelim. O ibareyi kullanmıyorum. Kimse de kullanamız"cevabını verdi.

ÇİLLER'LE İLGİLİ SÖZLERİM ESPRİYDİ!!!!

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Bolu Mengen'de Başbakan olmak istediğini söyleyen bir kız çocuğuna, "Bu ülke hanım Başbakan'dan çok çekti, onun gibi olma"demişti. Çok tartışılan bu sözlerine açıklık getiren Toptan, "Dozu mu kaçtı bilmiyorum ama kesinlikle şaka olarak, latife olsun diye söyledim. Orada ben biraz kendimi söyledim. Kongrede çıktık, bizi yendi. Aklıma o anda onlar gelerek söyledim. Sayın Çiller, o sözü söylerken onu incitmek için söylemeyeceğimi sanırım bilir"

CİNDORUK TAKDİR EDİLMELİ, DEMİREL'İ ELEŞTİRMEM

Siyasette boşluk olmadığı görüşünü dile getiren TBMM Başkanı Köksal Toptan, merkez sağın iki güçlü partisi olarak AK Parti ve MHP'yi gösterdi. Toptan, merkez sağı toplama hedefiyle yola çıkan Hüsamettin Cindoruk'un da eleştiri yerine takdir edilmesi gerektiğini savundu. Toptan, 28 Şubat'tan bugüne izlediği politikalardan dolayı AK Partililerin tepkisini çeken eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e toz kondurmadı. Toptan, "Sayın Demirel, üzerimde emeği olan bir siyasetçidir" dedi.

KAĞIT PARÇASI MI, BELGE Mİ

Türkiye'yi sarsan İrtica Eylem Planı'na Genelkurmay Başkanı Başbuğ, "kağıt parçası" demişti. TBMM Başkanı Toptan, planın belge mi, kagıt parçası mı olduğu sorusunu, "Ben işin sonucunu bekliyorum. Belgeyse Türkiye'nin geleceği açısından bir endişem olmaz ama üzülürüm. Bu belge doğru değilse, o zaman belki daha çok üzülürüm. Çünkü sahte ise kağıt parçası ise o zaman bunu ortaya koyanların kötü niyeti var demektir." Şeklinde cevaplandırdı

SIFIRDAN ANAYASA HAYALİM VAR

TBMM Başkanı Köksal Toptan, en büyük hayalini açıkladı. Meclis Başkanı'nın bu hayali sıfırdan yepyeni bir Anayasa. Toptan,bunun nasıl olacağını ise, " Bunun için yasa çıkarmamız, bu yasayla da Anayasa yapımcısı bir Meclis kurmamız lazım. 150 kişilik Meclis düşünülebilir. 2 yıl süreyle de görev yapar.Türkiye'ye böyle modern bir Anayasa yakışır" diye açıkladı. 



Bu haber 468 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,464 µs