En Sıcak Konular

Suya zam geliyor - İşte yeni fiyat

2 Temmuz 2009 16:53 tsi
İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, İstanbul'da suya zam yapılmasının zorunlu oluduğunu belirterek bu doğrultuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne yeni fiyat teklifi sunacaklarını söyledi.

İSKİ'nin teklifi İBB Meclisi'nde kabul edilirse 10 metreküpe kadar su kullanılan konutlarda suyun fiyatı 2,13 TL'den 2,45 TL'ye çıkarılacak.

İSKİ Genel Müdürü Vural basın açıklaması yaparak yeni su fiyatları hakkında bilgi verdi. Vural, Melen Suyu'nun İstanbul'a 225 kilometre uzaklıktan geldiğini belirterek, bu projenin devreye girmesinin ardından İSKİ'nin elektrik giderlerinin yüzde 71 oranında arttığına işaret etti. Bu durumun işletme giderlerini arttırdığını anlatan Mevlüt Vural, buna rağmen yatırımlara hızla devam ettiklerini dile getirdi.

Son 5 yılda 2 milyar 551 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını belirten İSKİ Genel Müdürü, "İSKİ kar amacı gütmeyen bir kamu kuruluşudur. Su birim fiyatları işletme maliyetlerine göre belirlenmekte. Su fiyatlarında yeni bir düzenlemeye gidilimesi teklifimiz İBB meclisine sunulacaktır." dedi.

Suyun İstanbul halkına iletilmesi için yapılan yatırımlara paralel olarak yeni su tarifesi şöyle olacak: "Konutlarda: 10 metre küpe kadar 2.13 TL iken 2,45'e çıkarılacak. 10-20 metreküp kullanımlar 3,20 TL'den 3,68 TL'ye, 20 metreküpten fazla olanlar 4,26'dan 4,90'a çıkarılması planlanıyor. Tüm işyeri kullanımlarında mevcut fiyat 4,26 TL iken 5,27 TL'ye çıkarılacak. Resmi ve özel okulların tüm kullanımları 2,13 iken 2,45 TL olacak. Resmi ve özel hastaneler 3,20 TL iken ödeyeceği yeni miktar metrekübü 3,68 TL olacak"

İSKİ Genel Müdürü basın mensuplarının soruları üzerine şu açıklamayı yaptı: "İstanbul'un susuz kalmaması, atıksuların çevreye zarar vermeden ulaştırılması, bugüne kadar hayata geçirilen yatırımların sürmesi ve şehrimize sahip çıkma anlamında vatandaşlarımızın yeni fiyat düzenlemesini anlayışyla karşılayacağını umut ediyorum."

Yaptıkları planlamaya göre 1 Ağustos'tan itibaren yeni fiyatların geçerli olmasını temenni ettiklerini söyleyen Vural, "Teklifimiz Meclis'e sunulacak. Bu rakamlar kurumumuzun teklifi. Bu teklifi bu ayki Mecliste gündeme getireceğiz. Bunun bizim istediğimiz şekilde gerçekleşirse onların verdiği karar doğrultusunda hareket edeceğiz. Onlar teklifimize uyarlar mı aşağı indirirler mi bilemem. İstanbul'un sürdürebilir su idaresi için böyle bir teklif yapmam gerekti. 1 Ağustos'tan itibaren yürürlğe girmesi teklif ettik." şeklinde konuştu.

(CİHAN) 



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,348 µs