ziyareti nasıl yorumlamalı? | " /> ziyareti nasıl yorumlamalı? | "/>

En Sıcak Konular

Bu ziyareti nasıl yorumlamalı?

2 Temmuz 2009 15:12 tsi
Bu ziyareti nasıl yorumlamalı? Türkiye, tarihi bir ziyarete hazırlanıyor. Rus Ortodoks Patriği Kiril, Cumartesi gününden başlayarak Türkiye’yi ziyaret edecek. Patrik’in, 6 Temmuz’da Ankara’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra Moskova’ya d

Bir ilke imza atarak 4-6 Temmuz günlerinde Türkiye’yi ziyaret edecek olan Rus Ortodoks Patriği Kiril, 6 Temmuz’da Ankara’da Başbakan Erdoğan ile görüştükten sonra Moskova’ya dönerek ABD Başkanı Obama ile buluşacak.
ANKA’nın edindiği bilgiye göre, geçen Şubat ayında büyük bir destekle Rus Ortodoks Kilisesi’nin başına getirilen Patrik Kiril, bir "ilk"e imza atarak 4-6 Temmuz tarihleri arasında sırasıyla İstanbul ve Ankara’yı ziyaret edecek. İstanbul’da uygulayacağı programın en dikkat çekici unsuru, Rum Ortodoks Patriği Bartolomeus ile görüşme oluşturuyor.
Bu görüşmenin, Fener Patrikhanesi ile Rus Ortodoks Kilisesi arasında geçmişte aralarında ciddi sıkıntılar yaşanan iki Patrikhane arasındaki arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin açısından büyük önem taşıdığı vurgulanıyor.
Ayasofya’yı da ziyaret edecek Patrik Kiril, Pazar Günü Patrik Bartolomeus ile ortak bir ayin düzenleyecek ve Aya İrini’de, ünlü Sretensky Manastırı korosu ve Hatay’dan tanınmış dinlerarası korosunca ortaklaşa verilecek konseri izleyecek.

-ANKARA’DAKİ TEMASLAR-

İstanbul’un ardından Ankara’ya geçecek olan Patrik Kiril, eskiden beri tanıdığı Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile biraraya gelecek. Görüşmede ağırlığın, "dinler arası dilayoğa" verileceği öğrenildi.
Konuya yakın kaynaklar, Ali Bardakoğlu’nun birkaç defa Rusya’yı ziyaret ettiği ve Patrik olmadan Metropolit iken Kiril ile görüştüğü, aralarında çok samimi bir diyaloğun olduğunu ifade ettiler.

-ERDOĞAN İLE GÖRÜŞME-

Bu arada, Patrik Kiril’in 6 Temmuz akşam üstü Ankara’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de biraraya gelmesi bekleniyor. Erdoğan ile buluşmanın, Patriğin, Moskova’yı 6-8 Temmuz günlerinde ziyaret edecek ABD Başkanı Barack Obama ile 7 Temmuz’da yapacağı görüşmenin hemen önce gerçekleşeceğine dikkat çekiliyor.

Bunun yanısıra Patriğin Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz ile de bir araya gelmesi de öngörülüyor. Bu görüşmede özellikle Rus turistlerinin Türkiye’ye daha çok çekilmesi açısından çok büyük bir potansiyeli olduğu belirtilen "inanç turizmi" üzerinde durulacağı belirtiliyor.

Haberx



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,322 µs