Bu tahliye Guinness'e girer | " /> Bu tahliye Guinness'e girer | "/>

En Sıcak Konular

Genç Siviller: Bu tahliye Guinness'e girer

2 Temmuz 2009 13:15 tsi
Genç Siviller: Bu tahliye Guinness'e girer 
Genç Siviller, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandıktan 18 saat sonra tahliye edilen Albay Dursun Çiçek'in serbest bırakılmasını protesto etti.

14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne geçici olarak görevlendirilen hakim Faik Saban'a "çelenk verme töreni" düzenleyen Genç Siviller, "Hakim Faik Saban Guiness Rekorlar Kitabına Girsin" yazılı çelengi Adliye önüne bıraktı.

Genelkurmay Harekat Dairesi Başkanlığı'nda hazırlandığı iddia edilen "AK Parti ve Gülen'i Bitirme Planı"nın altında imzası bulunan Albay Dursun Çiçek'in bir gün içerisinde tahliye edilmesi Genç Siviller'in tepkisine neden oldu. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek kararı protesto eden Genç Siviller, Çiçek'in tahliyesi için yapılan itirazın değerlendirilebilmesi amacıyla geçici olarak İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görevlendiren hakim Faik Saban'ı da eleştirdi. Genç Siviller, üzerinde 'Hakim Faik Saban, Guinness Rekorlar Kitabı'na girsin' yazılı çelenk eşliğinde basın açıklaması yaptı.

 


Grup adına konuşan Hayri İnce, hakim Saban'ın rekorlar kitabına girmesi gerektiğini savundu. İnce, "Akdeniz Olimpiyatları'nda güreş ve halter sporcularımızın aldıkları başarılar ile göğsümüz kabarmışken bir büyük başarı haberi de Beşiktaş Adliyesi'nden geldi. İstanbul Adalet Komisyonu tarafından 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, nam-ı diğer 'bizimkilerin mahkemesine' atanan hakim Faik Saban 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı hazırlamakla suçlanan Albay Dursun Çiçek hakkında hazırlanmış yüzlerce sayfalık jandarma ve emniyet raporlarını, ifade tutanaklarını, bant kayıt dökümlerini, belgeleri, dökümanları iki saatte inceleyip Albay Çiçek'i tahliye etmesiyle dünya hızlı okuma şampiyonu olarak Guinness rekorlar kitabına girmeye hak kazandı." dedi.

Hakim Saban'ın en hızlı adalet tecellisi rekorunu da kırdığını belirten İnce, "Milli gururumuz hakim Faik Saban meslektaşlarının 18 günlük çalışma ve inceleme sonunda verdiği tutuklama kararını iki saat içinde tahliyeye çevirerek dünya en hızlı adalet tecellisi rekorunu da kırarak Guinness rekorlar kitabına iki kez girmeyi başardı." diye konuştu.

Hakim Saban'ın kalıcı olarak 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne atanmasını isteyen İnce, "Yüce Türk adaletinden talebimiz Faik Saban'ın 14. mahkemeye yani diğer adıyla bizim mahkemeye temelli atanmasıdır. Dama düşenin dostu, kader mahkumlarının yeni umudu Faik Saban'ı tebrik ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz." şeklinde konuştu.

"İyi çocuklar seninle gurur duyuyor', 'kader mahkumlarının nöbetçi hakimi' ve 'dama düşenin dostu baba Faik' yazılı dövizler de taşıyan Genç Siviller açıklamanın ardından çelengi adliye önüne bırakarak buradan ayrıldı.

cihan



Bu haber 761 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,738 µs