Saddam blöf yapmıştı | " /> Saddam blöf yapmıştı | "/>

En Sıcak Konular

FBI: Saddam blöf yapmıştı

2 Temmuz 2009 12:42 tsi
FBI: Saddam blöf yapmıştı 



Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) dün açıklanan raporunda, Irak'ın eski Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in, tehdit olarak gördüğü İran'a gözdağı vermek için, kitle imha silahı blöfünü kullandığı bildirildi.

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) dün açıklanan raporunda, Saddam Hüseyin'in sorgulanması sırasında edinilen bilgilere değinildi ve Saddam'ın, İran'ı büyük bir tehdit olarak gördüğü, kitle imha silahı blöfünü kullanarak savunmasız görünmek istemediği belirtildi.

Rapora, "Saddam, düşmanlarına, özellikle İran'a karşı zayıf görünmemeleri gerektiğine inanıyordu" diye not düşen FBI ajanlarından George Piro, Irak'ın eski liderinin ülkesini, bölgedeki diğer ülkelerin tehdidi altında hissettiğini ve bu blöfü yaparak kendisini savunmak istediğini belirtti.

Saddam'ın, İran'a karşı zayıflığını göstermek yerine, nükleer silah denetçilerini ülkesine sokmayarak ABD'yi karşısına aldığına ve böylece işgale zemin hazırladığına işaret edilen raporda, Irak'ın eski liderinin, İran'ın, BM denetçileri sayesinde, Irak'a en büyük zararın nereden verilebileceği konusunda bilgilendirilebileceği kuşkusu duyduğu da ifade edildi.

Ulusal Güvenlik Arşivleri tarafından açıklanan rapora göre FBI ajanlarınca 20 kez resmi sorgulamaya tabi tutulan Saddam Hüseyin, Usame Bin Ladin ile bağlantısı olduğu iddialarını reddetti ve El Kaide liderini "bağnaz" olarak nitelendirdi.

Saddam, 1991'deki Körfez Savaşı sırasında, İsrail hedeflerine SCUD füzeleriyle saldırılmasının sorumluluğunu üstlendi ve Arapların tüm sorunlarının nedenini, İsrail ile bu ülkenin ABD üzerindeki etkisine bağladı.

Yakalandıktan sonra yargılanan ve insanlığa karşı işlediği suçlardan ölüm cezasına çarptırılan Saddam, Aralık 2006'da idam edilmişti.

ABD'nin, Barack Obama'dan bir önceki başkanı George Bush, 2003 yılında, nükleer silah sahibi olduğunu ileri sürerek Irak'ı işgal etmiş, ancak işgalin ardından bu ülkede nükleer silah olmadığı ortaya çıkmıştı.

aa



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,467 µs