En Sıcak Konular

Albay Çiçek'in köyü silme AK Partili çıktı

2 Temmuz 2009 10:52 tsi
Tutuklanan daha sonra, serbest bırakılan Albay Çiçek'in memleketi Tokat'ın Umurca köyünde şaşkınlık var. Seçimde AK Parti'nin ezici üstünlük sağladığı köyde, kimsenin ağzını bıçak açmıyor.

Türkiye'nin son günlerde ismini en çok duyduğu isimlerden biri Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek... Ergenekon şüphelisi olarak tutuklanan Albay Çiçek'in memleketi Tokat Umurca Köyü'nde tam anlamıyla bir şaşkınlık var.

Son seçimlerde AK Parti'nin 225 geçerli oyun 202'sini aldığı, CHP'ye sadece bir oy çıkan köyde albayın sınıf arkadaşı Köy Derneği Başkanı Sıtkı Yıldız, şunları söylüyor: "Biz Dursun'un paşalığını bekliyorduk, böyle bir şey yapacağına ihtimal vermiyoruz... Hayal kırıklığına uğradık."

Kamuoyunda günlerdir tartışılan "AK Parti ve Fethullah Gülen'i bitirme planı" başlıklı belgenin altında imzası olduğu iddiasıyla savcılığa çıkarılan ve ardından mahkemece tutuklanarak, Hasdal Askeri Cezaevi'ne konulan Albay Çiçek'in köyü, Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Umurca köyü. Köyde ve İstanbul'daki köy derneğinde ağızları bıçak açmıyor. Olan biteni televizyonlardan takip eden Kurmay Albay Çiçek'in akrabası ve 1977'den bu yana Umurca köyünde muhtarlık yapan Osman Çiçek SABAH'a, "Bizim bu işlerle işimiz olmaz. Köyümüzün siyasi yapısı belli. Ben Umurca Köyü sevdalısıyım. Bizi rahat bıraksınlar" diyerek telefonu kapattı.

AİLESİ AK PARTİLİ

13 saatlik sorgudan sonra tutuklanan Albay Çiçek'ün köyünde geçmişten bugüne kadar seçimlerde hep sağ partiler tulum çıkarmış. Tokat'a 110, Niksar'a ise 23 kilometre uzaklıkta olan Umurca'da isminin açıklanmasını istemeyen bir köylü, şunları anlatıyor: "Bizim köyümüzde bugüne kadar kavga, gürültü olmamıştır. Kendi halinde yaşayan bir köyüz. Hayvancılık yaparak hayatımızı kazanıyoruz. Küçük bir köyüz ama, İstiklâl madalyalı dört gazimiz var. Dursun'un ailesi ve köyde yaşayan akrabalarının tamamına yakını AK Parti'li. AK Parti'den önce Doğru Yol, ANAP ve Adalet Partisi'ne oy verilirdi."

'DARBEYLE İŞİMİZ OLMAZ'

İstanbul Bağcılar'da bulunan Umurca Köyü Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği'nin Başkanı Sıtkı Yıldız, Albay Çiçek'in çocukluk arkadaşı. İlkokula beraber gitmişler. Yıldız, köylerinin 'darbe'yle bir işlerinin olamayacağını vurguladıktan sonra şöyle konuşuyor: "Kendi halimizde yaşayan bir köyüz. Son 25 gündür hem dernekte hem de köyde bu konu sürekli konuşuluyor. Açıkçası kimse bu duruma anlam veremiyor. Dursun'un haricinde köyden çıkmış iki askerimiz daha var. Biz Dursun'un paşalığını bekliyorduk, hayal kırıklığına uğradık" diyor.

Yıldız şöyle devam etti: Köyümüzde 2009 İl Genel Meclisi seçim sonuçları her şeyi ortaya koyuyor. 225 geçerli oyun 202'sini AK Parti aldı. Sandıktan MHP'ye 16, CHP'ye 1, İşçi Partisi'ne, BBP'ye ve bağımsız adaya da 1'er oy çıktı. Kendimi bildim bileli bizim köyden hep sağ partilere oy çıkmıştır. Adalet Parti, Doğru Yol Partisi, ANAP ve şimdi de AK Parti'ye ağırlıklı oy veren bir yapı var köyümüzde. Türkiye'de oy kaybına uğrayan AK Parti bizim köyümüzde oyunu artırdı. Bizim darbe ile işimiz olmaz. Kendi halimizde yaşayoruz."

Dursun Çiçek'in amca oğlu ise Yozgat Valisi Amir Çiçek. Dursun Çiçek'in ve Amir Çiçek, 1976'da Sivas Pamukpınar Öğretmen Okulu'nda birlikte okumuşlar.

sabah



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,073 µs