En Sıcak Konular

Çiçek teknik takibe takılmış

2 Temmuz 2009 09:22 tsi
Çiçek teknik takibe takılmış "Bİzim mahkeme"ce jet hızıyla tahliye edilen Albay Dursun Çiçek'in, komplo planından başka 3 plan daha hazırladığı ortaya çıktı...

Ergenekon terör örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçlamasıyla tutuklanan Deniz Kıdemli Kurmay Albay Dursun Çiçek’in teknik takibe takıldığı iddia edildi.

Skandal eylem planı bürosunda bulunan Ergenekon tutuklusu Avukat Serdar Öztürk’ün gözaltına alınmadan önce bir süre takip edildiği ve yapılan teknik takip sırasında Dursun Çiçek’le görüşmelerinin belirlendiği ileri sürüldü.

GİZLİ BELGE DEPOSU YEŞİL ÇANTA

Serdar Öztürk’ün ofisinde yapılan aramalarda yeşil renkli bir çanta bulunduğu, çantada 239 adet birbirinden ayrı belge ve fotoğrafın olduğu öğrenildi. Bu belgeler arasında; 300 sayfadan oluşan ‘strateji planı’ da yer alırken 239 belge ve fotoğraftan 60 tanesinin TSK’ya ait olduğu ve bir kısmının gizlilik ifadesi taşıdığı öğrenildi. Dursun Çiçek’e Ergenekon Savcılığı’ndaki sorgusu sırasında Öztürk’te yakalanan ve altında kendi imzası bulunan 4 ayrı belgenin sorulduğu öğrenildi.

ÇİÇEK’E 3 AYRI PLAN DAHA SORULDU

Psikolojik Harp Daire Başkanlığı’nın şimdiki adı olan Genelkurmay Harekat Başkanlığı 3. Bilgi Destek Şube Müdürü olan Çiçek’in imzasının ‘Demokrasiye Müdahale Eylem Planı’ ile birlikte 3 ayrı gizli ibareli planda daha çıktığı ifade edildi. Albay Çiçek tarafından hazırladığı iddia edilen ve şimdiye kadar kamuoyuna yansımayan 3 belgenin, Ergenekon yapılanmasının yeni hedefi olan 2011 yılına kadar AK Parti’yi bitirme amacı çerçevesinde hazırlandığı belirtildi.

GÖZLER ALBAYIN UZANTILARINDA

Albay Çiçek’in tutuklanmasının ardından, soruşturmada gözler Albay Çiçek’in, TSK içindeki diğer uzantılarına çevrildi. Ergenekon savcılarının, Çiçek’in hazırladığı iddia edilen bu planları görev yaptığı Genelkurmay Karargahı’nda sunduğu isimlerin ve bu belgeleri sızdırdığı dışardaki bağlantılarına yöneldiği iddia edildi. Albay Dursun Çiçek’in bazı Ergenekon sanıkları ile bağlantısının daha önce yapılan operasyonlar sırasında ortaya çıkarıldığı iddia ediliyor.

İDHAR KADROSUNA İLK TUTUKLAMAYDI

Ergenekon savcıları, Ergenekon ikinci iddianamesinde ‘Şener Eruygur ve ekibinin darbe planlarını hazırlarken, darbe için çalışacak ekibin deşifre olması durumunda devreye girmesi için ikinci bir ekip hazırladıkları ve bunların halen faal olduklarını’ vurgulamışlardı. Çiçek’in tutuklanmasının Ergenekon’un idhar (yedek) kadrolarına yönelik ilk operasyon olduğu ifade ediliyor. Askeri savcılıkta farklı imza vermesinin nedenini soran Ergenekon savcılarına cevap vermekte zorlanan Albay Çiçek’in, geçmişteki imzalarıyla karşılaştırılmak üzere yeniden imza örneklerinin alındığı da belirtildi.

 



Bu haber 438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,585 µs