En Sıcak Konular

Cem G. Moskova elçiliğinden kaçtı

2 Temmuz 2009 08:11 tsi
Münevver Karabulut’un katil zanlısı olarak aranan Cem G’nin Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği’den kıl payı kaçtığı ortaya çıktı. Elçilik durumu iki farklı kriptoyla Dışişleri’ne bildirdi.

Başı kesilerek öldürülen Münevver Karabulut’un katil zanlısı Cem G. aranırken, kız kardeşi Sakine G’nin cinayetten yaklaşık bir ay sonra 7 Nisan’da Atatürk Havalimanı’ndan çıkış yaptığı tespit edildi.

Interpol’ün kırmızı bültenle aradığı Münevver Karabulut’un katil zanlısı Cem G’nin 30 Nisan saat 13.00’te Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği’ne gittiğinin ortaya çıkmasının ardından, zanlının Rusya’da bulunduğu iddiaları kesinlik kazandı. Durum kriptoyla Dışişleri Bakanlığı’na bildirilirken, elçilikte Cem G’nin alıkonulmasında gecikildiği, zanlının annesi ve kızkardeşiyle birlikte kaçarak izlerini kaybettirdikleri ortaya çıktı. Zanlının pasaport süresini uzatmak için elçiliğe gittiği belirtildi.

CEM’İN ARDINDAN KRİPTO TRAFİĞİ

Ancak zanlının elçilikten kaçması sonrası Dışişleri Bakanlığı’na iki farklı kripto geçilmesi dikkat çekti. 30 Nisan’da ‘Yıldırım’ mesajiyla geçilen ilk kriptoda Cem G’nin pasaport süresinin uzatılması için başvuruda bulunulduğu belirtilirken 5 Mayıs’ta ‘çok ivedi’ koduyla geçilen kriptoda ise sadece kız kardeşi Sakine G’nin pasaportunun uzatma başvurusunda bulunulduğu belirtiliyor, Cem G’den söz edilmiyor.

Kriptolardaki bilgilere göre olay şöyle gerçekleşti: 30 Nisan saat 13.00’te Cem G. annesi Tülay Makbule G. ve kız kardeşi Sakine G. Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği’ne gittiler. İlk olarak Sakine G’nin pasaportunun geçerlilik süresini temdit ettirmek için işlemler başlatıldı.

OYALAMA TAKTİĞİ TUTMADI

Cem G’yi tanıyan konsolosluk yetkilileri, reşit olmayan Sakine G’nin pasaport işlemlerinin biraz uzun süreceğini söyleyerek, şahısları oyaladıklarını söyledi. Ancak işlemlerin uzun sürmesi üzerine şüphelenen Cem G. ve ailesi, bu sırada binayı hızla terk etti. İşlemler sürerken durum hızla ‘şifahen’ İnterpol Daire Başkanı Şube Müdürü Levent Yıldırım’a bildirildi.

Konsolosluğun kamera kayıtlarında da eşgalin Cem G’ye uyduğu tespit edildi. İşlemler sırasında alıkonulmayla ilgili gerekli tedbirlerin alınmaması Dışişleri Bakanlığı tarafından değerlendirilirken olay Dışişleri ve Emniyet arasında büyük yankı uyandırdı. Ancak Cem G. ve ailesinini takibi de yapılmazken, kaldıkları adreslerinin hatta maya fabrikası bulunan Levent G’nin ikamet adresinin bile tespit edilememesi ilginç bulundu.

star



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,395 µs