En Sıcak Konular

Derviş Eroğlu'ndan sağduyu çağrısı yaptı

1 Temmuz 2009 20:32 tsi
KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, KKTC'de domuz gribine yakalanan 6 kişiye hastanede en iyi bakımın uygulandığını ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını açıklayadı.

Eroğlu, Bakanlar Kuruluna girerken yaptığı açıklamada, KKTC Sağlık Bakanlığının gerekli her türlü tedbiri aldığını, hastanede bir servisin boşaltılarak bu hastalara ayrıldığını ve bu servise bakan doktor ve hemşirelerin de ayrı olduğunu belirtti.

Gerekli ilaçların tedarik edildiğini ve bakanlığın elinde oldukça fazla miktarda bulunduğunu kaydeden Eroğlu, KKTC'de bir uzman bulunduğunu, ancak Türkiye'den bir bulaşıcı hastalıklar uzmanı daha gelmesi için Ankara'yla temas kurduklarını bildirdi.

Eroğlu, domuz gribi Güney Kıbrıs'ta görüldüğü andan itibaren havaalanına termal kamera konulduğunu ve Sağlık Bakanlığının gerekli tedbirleri aldığını ifade etti.

Başbakan Eroğlu, ''ülkemize transfer edilen bir hastalık'' dediği domuz gribine karşı kurulan termal kamera uygulamasının dünyada da uygulanan sistem olduğunu anımsattı.

Eroğlu, Sağlık Bakanlığının ateş, öksürük gibi rahatsızlığı bulunanların gecikmeden hastaneye başvurmaları yönündeki çağrısını da hatırlattı.

Hastalığın solunum yoluyla geçtiğine işaret ederek, KKTC'de el sıkışma ve öpüşmenin yaygın olduğuna dikkati çeken Eroğlu, halka da tedbirli olmaları yönünde çağrı yaptı.

Güney Kıbrıs ile sınır kapılarına termal kamera konulmasının düşünülüp düşünülmediği yönündeki bir soruya karşılık Eroğlu, Güney Kıbrıs'la diyalog kurmak durumunda olduklarını belirterek, ''Sadece termal kamera koymakla olmuyor. Önemli olan şüpheli vakaların tespit edilmesi'' dedi.

Eroğlu, şüpheli görülen iki kişi için daha Türkiye'ye başvurduklarını ve sonuçların bu akşam gelmesinin beklendiğini de açıkladı.

aa




Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,364 µs