-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Muhalefetin MGK yorumu -Video

1 Temmuz 2009 15:31 tsi
Muhalefetin MGK yorumu -Video Son yılların en uzun MGK toplantısından ve yapılan kısa açıklamadan sonra muhalefet, yaşanan sıcak gelişmeleri değerlendirdi. İşte muhalefetin yorumu...

Dün yapılan kritik Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından yaşanan sıcak gelişmeleri değerlendiren muhalefet, asker-sivil geriliminin tırmandırıldığını ve şu andaki durumun 'kaotik' olduğunu öne sürdü.

CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek:

"Daha önce Genelkurmay Başkanı'nın açıklamalarında belge fotokopidir denildi ve kovuşturmaya gerek olmadığına karar verildi. Dünkü tutuklama sonrasında (Albay Dursun Çiçek'in tutuklanması) belgenin aslının Ergenekon savcısında olabileceği söyleniyor. Eğer varsa bu belge neden askeri savcılığa verilmemiştir?

İçişleri Bakanı, "Emniyet'in elinde belgenin aslı yok'' demişti. Belki Ergenekon savcılarının elinde vardı. TSK devletin ayrı bir parçası değil. Belgenin aslı kimde ise bu alınıp verilmeli ve değerlendirme yapılmalı.

Askere sivil yargı yolunu açan yasada Anayasa'ya ve hukuka uygun düzenleme yapılmalıydı.

Uzun bir MGK toplantısı yapıldı. Üzerinde durulan konunun bir cümleyle ifade edilmesi, sağlıklı yorumlar yapılmasına olanak vermiyor. Taraflar detaylı açıklama yapmalı.

MGK'dan sonra Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı ve Başbakan'ın son tasarıyı (askere sivil yargı yolunu açan düzenleme) ele aldığı anlaşılıyor. Tarafların mutabakatı alınmadan hazırlanan bu düzenleme sorun çıkarıyor gibi görünüyor."

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural:

"Böyle bir tabloyu demokrasi haketmiyor. Askerin siyasete müdahale edilmesinden Türkiye'de kimler faydalanıyor? Vatandaş için bu tartışmaların nasıl fayda getirdiğini düşünüyoruz.

MGK toplantısından önce Türkiye'de asker-sivil gerilimi ve askere karşı psikolojik savaş olduğu iddiaları vardı. Devletin kurumlarını yıpratmaya yönelik beyanlarda bulunanlar kimler? Bizzati Başbakan ve AKP olmuştur.

Sayın Gül'ün başkanlığında yapılan MGK sonrasında, "Beyanlar faydasızdır" mesajı verildi. Bu kendi kendilerini eleştirdiklerini gösteriyor.

Başbakan asker-sivil gerilimi üzerinden siyaset üretiyor. Devletin kurumları arasında uyum yok. Bu tartışma ve çatışma ortamı içinde kurumların yıprandığını düşünüyorum. Kaotik bir durum var.

MGK'dan sonra Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı neden mini zirve yapıyor? MGK nın altında alt Milli Güvenlik kurulları mı var? Diğer bakanlardan saklanan ne?

Genelkurmay Başkanı, "Psikolojik savaşla karşı karşıyayım" diyor. Devletin güvenliğinden sorumlu en üst kurumun başındaki kişi bunu diyor. Milletin derdiyle ilgilenecek bir parlamento görevde olmalı."



Bu haber 384 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,856 µs