- Foto | " /> - Foto | "/>

En Sıcak Konular

İşte Albay Çiçek'in son görüntüleri - Foto

1 Temmuz 2009 13:04 tsi
İşte Albay Çiçek'in son görüntüleri  - Foto Demokrasiye karşı tuzak içeren 'AK Parti ve Gülen'i bitirme planı'nda imzası olan Albay Dursun Çiçek tutuklandı. İşte Çiçek'in son görüntüleri...

Türkiye günlerdir ‘Demokrasiye Müdahale Eylem Planı’nın altında imzası olan Genelkurmay Harekat Başkanlığı 3. Destek Şube Müdürü Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’in ifade vermeye gelip gelmeyeceğine kilitlenmişti. Dün sabah saatlerinde Poyrazköy Cephaneliği ve Levent Göktaş’la bağlantıları nedeniyle ifadeye çağrılan ve önceki gün gelmeyen 8 Kurmay Albay, öğle saatlerinde ise Albay Çiçek İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

Resimleri görmek için lütfen buraya tıklayınız.

ALBAY ÇİÇEK TEK BAŞINA GETİRİLDİ

Ergenekon kapsamında ifade vermeye çağrılan kurmay albaylar Genelkurmay Karargahı’nda görevli Dora Sungunay, Gölcük Donanma Komutanlığı’nda görevli Muharrem Nuri Alacalı, Aksaz Deniz Üssü’nde Şafak Yürekli ve İ. Koray Özyurt, Deniz Harp Akademisi’nde görevli Mert Yanık, Deniz Eğitim Komutanlığı’nda görevli Levent Görgec, Gölcük Harp Filosu Grup Koutanlığı’nda Tayfun Duman ve Emekli Deniz Albay Aydın Ortabası sabahın erken saatlerinde adliyeye getirildi.

SAVCILIKTA NEDEN FARKLI İMZA VERDİN?

Albay Çiçek’e, ‘Demokrasiye Müdahale Planı’nı hazırlayıp hazırlamadığı ve imzanın kendisine ait olup olmadığı soruldu. Çiçek ‘Ben hazırlamadım’ deyince askeri savcılıkta sorulmasına gerek görülmeyen ‘O zaman askeri savcılıkta neden farklı imza verdiniz’ sorusu yöneltildi. Çiçek bu soruya cevap veremezken, skandal planı emirle hazırlayıp hazırlamadığı ve başkalarına servis edip etmediği de soruldu. Çiçek iddiaları reddetti.

HASDAL ASKERİ CEZAEVİ’NE GÖNDERİLDİ

‘Örgüt üyeliği ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin görevini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs suçları’ndan tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen Albay Çiçek tutuklanarak Hasdal Askeri Cezaevi’ne gönderildi. Diğer 8 albay ise savcılıktan serbest bırakıldı, yalnız 4’üne ‘adli denetim şartı’ getirildi. Ergenekon soruşturmasında bugüne kadar Albay Çiçek’le birlikte 19 muvazzaf tutuklandı.

Askeri savcılık: Kovuşturmaya gerek yok

Askeri savcılık, ‘Demokrasiye Müdahale Planı’nda imzası bulunmasına rağmen Albay Dursun Çiçek hakkında kovuşturmaya gerek görmemişti.

Başbuğ ‘kağıt parçası’ dedi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ise düzenlediği basın toplantısında Albay Çiçek imzalı belge için ‘kağıt parçası’ ifadesini kullanmıştı. Albaylar, adliyeye yemekhane kapısından alınırken polisler çuvallarla belge getirdi.

Askeri savcılıkta ifade alınmamış

Albay Dursun Çiçek’in dışındaki biri emekli 8 albayın düne kadar askeri savcılıkta sorgulanmadıkları ortaya çıktı. 5 Haziran günü ikametleri ve askeri birliklerdeki ofislerinde Ergenekon kapsamında arama yapılan albayların, askeri savcılık tarafından sorgulanmadığı belirtildi. Albay Dursun Çiçek’in ise Askeri Savcılıkta ifade verdiği öğrenildi.

51 NOLU DVD VE İKİNCİ EKİP

Sekiz albaya Ergenekon savcılarının, bazı Ergenekon zanlılarını tanıyıp tanımadıkları, sanıklarda

yakalanan bazı belgelerden haberlerinin olup olmadığı, emekli Albay Mustafa Levent Göktaş’tan çıkan 51 Nolu DVD, Poyrazköy’de bulunan silahlar ve emekli Binbaşı Levent Bektaş’tan çıkan DVD ile ilgili sorular yönelttikleri öğrenildi.

MGK: Kurumlar yıpratılmasın

Cumhurbaşkanı Gül’ün başkanlığında dün toplanan Milli Güvenlik Kurulu 7 saat 40 dakika sürdü. 9 saat süren 28 Şubat 1997’den sonraki en uzun MGK’da Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un talebi üzerine ‘Demokrasiyle Mücadele Eylem Planı’nı belgesi konuşuldu. Toplantının ardından yayınlanan bildiride, belge konusunda, ‘Devletin kurumlarını yıpratmaya yönelik beyan ve yayınların ülkemize bir fayda sağlayamayacağı’ vurgusu yapıldı. MGK toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Orgeneral Başbuğ bir saati aşkın daha toplantı yaptı. Bu toplantıda Gül’ün askerlerin sivil mehkemelerde yargılanmasının önünü açan yasa hakkında bilgi aldığı öğrenildi.

‘İç tehlike’ Ergenekon’a atıf mı

Dört maddelik MGK bildirisinin ilk maddesinde, ülke güvenliğini etkileyen iç ve dış gelişmelere dikkat çekilerek, ‘ülkenin bütünlüğü, milletin birliği ve huzurunu bozmaya yönelik her türlü faaliyete karşı yürütülen mücadelenin halkın güven ve desteği ile sürdürüleceği’ ifadesine yer verildi. Ardından ikinci madde, ilk maddeye ‘ayrıca’ ile bağlanarak ‘belge’ye ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. ‘Ayrıca, devletimizin kurumlarını yıpratmaya yönelik beyan ve yayınlara ilişkin tepki ve düşünceler dile getirilmiş, bu tür faaliyetlerin ülkemize bir fayda sağlamayacağı teyit edilmiştir’ denildi.

Cihan

İlgili haberler;

Albay Çiçek askeri cezaevine konuldu

Albay Çiçek serbest mi bırakılacak?



Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,006 µs