En Sıcak Konular

Bakan'dan 3. köprü uyarısı

1 Temmuz 2009 13:00 tsi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da yapılacak üçüncü köprünün güzergahının belirlendiğini açıkladı. Ve arsa sahiplerine önemli uyarılarda bulundu...

Arsa sahibi vatandaşlara seslenen Bakan Yıldırım, "Şu günlerde arsa spekülatörlerine ve ortada dolayan haritalara rağbet etmeyin, hayal kırıklığına uğramayın" çağrısında bulundu.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlanıyor. Kutlamalar çerçevesinde Beşiktaş'ta bulunan Barbaros Anıtı önüne çelenk konuldu. Törene katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım meydanda bulunan Barbaros Hayrettin Paşa'nın türbesini ziyaret etti. Yıldırım türbe çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstanbul'da yapılması planlanan üçüncü boğaz köprüsü ile ilgili sorulara cevap veren Yıldırım, yeni köprünün ihalesinin bu yıl içerisinde Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacağını açıkladı. Yıldırım, "Üçüncü köprü, mevcut köprülerin kuzeyinde olacak. İstanbulluları buradan haritalar konusunda uyarıyorum. Şu günlerde arsa spekülatörleri ve ortada dolaşan dolaşan haritalara rağbet etmesinler. Hayal kırıklığına uğramasınlar. Yeşil alanları hiçbir şekilde tahrip etmeyecek, buna karşın kamu maliyeti en az olacak seviyede, kentin trafiğini rahatlatacak bir güzergah seçimi yapılmıştır." şeklinde konuştu.

Üçüncü köprünün gerkil olup olmadığı sorularını da yanıtlayan Yıldırım, "Bu boş bir tartışma. Üçüncü köprü de lazım. 1 tünel de 2 tünel de lazım. Türkiye nüfusunun yüzde 20'sini barındıran, sanayinin büyük bir kısmınının olduğu bir ilimize bu tür alt yapı hizmetleri götürülmemesini bizden kimse isteyemez." dedi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde devam eden onarım ve bakım çalışmalarıyla ilgili soruları da cevaplayan Bakan Yıldırım şunları söyledi: "FSM Köprüsü'nün deprem derzleri görev yapamaz hale geldiği için böyle bir bakıma alındı. İlk gün yaşanan sıkıntları gözönünde bulundurarak ekiplerimizi kuvvetlendirdik. Alınan tedbirlerden sonra ilk güne nazaran trafik bugün daha iyi durumda."

Ayrıca Marmaray Projesi'ndeki küçük bir değişikliğe de işaret eden Yıldırım, tarihi yapılara denk gelen Ayrılıkçeşme'deki ayakların kaydırılmasının sözkonusu olduğunu söyledi.



Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,550 µs