En Sıcak Konular

Aziz Yıldırım'dan Kartal'a Topuz göndermesi

1 Temmuz 2009 12:18 tsi
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, şampiyonluk dışında hiçbir hedefin Fenerbahçe için sportif hedef olmadığını, bundan sonra da olmayacağını söyledi. Yıldırım, Beşiktaş'a Topuz taşı attı.

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Dergisi'nin Temmuz ayı sayısında yer alan yazısında, genel kurulun ardından çalışmalarına kaldıkları yerden başladıklarını ifade ederek, ''Genel kurulumuz öncesinde taraftarımıza sahada 90 dakika mücadele eden, formasını terleten, savaşan bir takım oluşturacağımızı ve bu takımla lig ve Avrupa'da ses getirmeye söz verdik. Bu sözümüzün sorumluluklarını iyi biliyoruz. Tarihimiz boyunca şampiyonluk dışında hiçbir hedef Fenerbahçe Spor Kulübü için sportif hedef olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. Biz de aynı anlayışla şampiyonluk sözü verdik'' ifadelerini kullandı.

Bu anlayışa paralel olarak, futbol takımı için son derece önemli ve gerekli transferleri gerçekleştirdiklerini anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

''Transfer çalışmalarımız önceden belirlenmiş bir plan dahilinde devam ediyor. Her şeyi daha iyi, daha başarılı, daha güçlü bir Fenerbahçe yaratmak adına yaptık, yapıyoruz. Her Fenerbahçeli'nin gurur duyacağı, izlerken keyif alacağı bir futbol takımı yaratmak için çaba harcıyoruz. Futbol takımımızın yapılan ve yapılacak transferlerle bu düşüncemizi gerçekleştirecek bir çehreye bürüneceğine yürekten inanıyoruz.''

-MEHMET TOPUZ TRANSFERİ-

Beşiktaş ile Fenerbahçe kulüpleri arasında krize yol açan Mehmet Topuz transferine de değinen Aziz Yıldırım, bu konuda da şunları söyledi:

''Geçtiğimiz ay içerisinde sadece spor kamuoyunu değil, tüm Türkiye'nin gündemini meşgul eden Mehmet Topuz transferi hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. Kulübümüz; hukuka ve hukuk düzenlemelerine bağlı bir spor kulübü olarak bir transferin nasıl yapılacağını herkese göstermiş, bu son derece önemli transferi hukuk içinde gerçekleştirerek büyüklüğünü bir kez daha dosta düşmana kabul ettirmiştir. Bu transferin daha ilk gününde Mehmet Topuz'un kulübümüze transferinin gerçekleşeceğini bunun dışındaki tüm yorumların birer spekülasyon olduğunu ifade etmiştir. Kulüpler arasındaki tatlı rekabetin verdiği heyecanla futbolcuya forma giydirme acemiliğini yapan ebedi dostlarımız günün sonunda futbolcunun (Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak) sloganı yazılı şapkayı giyerek attığı imzanın ardından, doğrunun ancak hukuk içinde bulunabileceğini anlamışlardır.''

-''TRANSFERLER BEKLENTİLER DOĞRULTUSUNDA...''

Fenerbahçe'nin bu sezonki tüm transferlerinin, camianın ortak beklentileri doğrultusunda gerçekleştirildiğini kaydeden Yıldırım, ''Bu da takımımızın tüm bireyleri ile 90 dakika boyunca mücadele etmesi, forması için savaşarak ter dökmesidir. Profesyonel futbol takımımızın, yeni sezonda, tüm maçlarda mücadeleyi bir olsun bırakmayan bir takım görüntüsü sergileyecektir. Transfer politikamız da bu düşünce etrafında şekillenmektedir. Futbol takımımızın bu yönünü kuvvetlendirecek oyuncuları kadromuza katmaktayız'' diye konuştu.

-AYKUT KOCAMAN KONUSU-

Aziz Yıldırım, futbol branşında bu sezon yeni bir yapılanma içine girdiklerini, bu yapılanmanın ilk uygulaması olarak eski futbolcularından Aykut Kocaman'ı, Fenerbahçe Spor Kulübü Futbol Şubesi Sportif Direktörlüğü görevine getirdiklerini söyledi.

Böylece Türkiye'de ilk defa denenecek olan bir uygulamayı da Fenerbahçe'de hayata geçirdiklerinin altını çizen Yıldırım, şöyle devam etti:

''Bu camianın bir evladı olan Aykut Kocaman, çok geniş kapsamlı yetkileri bulunan sportif direktörlük görevinde Fenerbahçe'nin menfaatleri ve elde edeceği büyük sportif başarılar için mesaisini harcayacaktır. Bu noktada Fenerbahçe Ailesi'nin tüm bireylerinin de Aykut Kocaman'a destek vermesi gerekmektedir. Bugün Avrupa ve dünya futbolunun önemli kulüplerinde uygulanmakta olan sportif direktörlük görevinde Aykut Kocaman'a yardımcı olunmalıdır. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olarak ben, tüm yönetici arkadaşlarım ve profesyonel tüm çalışanlarımız kurumsallaşma yolunda son derece önemli bir adım olan bu modelde, Sayın Kocaman'a sonuna kadar destek vereceğiz.''

-KOMBİNE KARTLAR-

Başkan Yıldırım, kombine kartların genel satışına başladıklarını, taraftarların, her zaman olduğu gibi, kulübüne yine sahip çıkarak kombine kartlara ilk günden büyük ilgi göstermeye başladığını kaydetti.

Kombine kartlara gösterilen bu büyük ilgiyi, taraftarın takımına ve yönetime duyduğu güvenin bir göstergesi olarak algıladıklarını belirten Yıldırım, bu ilgiden dolayı taraftarlara teşekkür etti.

-FENERCELL-

Yıldırım, kulübün GSM operatörü Fenercell'in, büyük bir ivmeyle atılımlarını sürdürmekte olduğunu ve abone ağını hızla genişlettiğini vurgulayarak, ''Diğer kulüplerin de girdiği bu alanda, büyük Fenerbahçe taraftarının Fenerium, Fenerbahçe Kart ve kombine kartta olduğu gibi fark yaratacağına güveniyor, Fenercell'in sizlerin de destekleriyle daha da büyüyeceğine yürekten inanıyorum'' şeklinde konuştu.

-''BASKETBOLDA OLAYLARI TASVİP ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL''-

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Ülker'in Beko Basketbol Ligi final serisinde şampiyonluğu Efes Pilsen'e kaptırması ve son maçta yaşanan olaylarla ilgili olarak da şöyle konuştu:

''Kazandıkları şampiyonluktan ötürü rakibimiz Efes Pilsen'i bir kez daha kutluyorum. Her ne kadar final serisine damgasını vuran hakem hataları ve tercihleri olsa da son maçta yaşanan olayları tasvip etmemiz asla mümkün değildir. Büyük taraftarımızın arasına karışmış birkaç kendini bilmezin körüklediği olaylar, Fenerbahçe'ye ve taraftarına yakışmamıştır. Bize yakışan, mağlup da olsak, sonucu içine sindirebilme büyüklüğünü sürekli sergileyebilmektir. Büyük üzüntü duyduğumuz bu tür olayların hiçbir platformda tekrar etmemesi için, Fenerbahçe Spor Kulübü olarak elimizden gelen tüm katkıyı yapacağımızın bilinmesini istiyorum.''

Bayan voleybol takımının transferlerine de dikkat çeken Yıldırım, ''Sadece Türkiye için değil, Avrupa başarısı da düşünülerek yapılan bu transferlerden dolayı Acıbadem Grubu'na ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Ali Aydınlar'a bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum'' dedi.

-''PAF LİGİ'NDEKİ UYGULAMA HATASI...''

Aziz Yıldırım, son olarak PAF Ligi'ne değinerek, sözlerini şöyle tamamladı:

''PAF Liginde geçtiğimiz sezon yaşanan ve sezonun tescili sonrasında bir gazete tarafından ortaya çıkarılan ve bizleri son derece üzen bir uygulama hatası konusunda Türkiye Futbol Federasyonu'nun hukuka ve kamu vicdanına aykırı olarak aldığı kararı ve bunun sonuçlarını takip etmekte olduğumuzu belirtmekte fayda görüyorum. Bu olayla ilgili kulübümüzün doğmuş ve doğacak tüm hukuki haklarını son dereceye kadar kullanacağımızı belirtiyor ve tavrımızı her zaman olduğu gibi hukuk içinde çözümden yana koyduğumuzu önemle ifade etmek istiyorum. Beklentimizin Türkiye Futbol Federasyonu'nun hukuka ve kamu vicdanına uygun bir karar vermesi olduğunu, bu hukuka aykırılığa kast ya da ihmalleri neticesinde sebep olanların hukuk içinde cezalandırılmalarının federasyonunun kanuni görevi olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum.''

aa



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,423 µs