-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Öğrenci kıyafetleri değişiyor -Video

1 Temmuz 2009 10:47 tsi
MEB Nimet Çubukçu'nun açılışına katıldığı "Öğrenci kıyafetlerini değerlendirme çalıştayı" dün sona erdi.İşte önerilen kıyafetler:

"Öğrenci Kıyafetlerini Değerlendirme Çalıştayı" raporunda kız öğrencilerin pantolon giyebilmesi önerildi. Bakanlık kabul ederse uygulama önümüzdeki yıl başlayacak

Öğrencilerin zorunlu kıyafetlerinin masaya yatırıldığı çalıştaydan ilginç bir öneri çıktı: "Kız öğrenciler pantolon ya da pantolon etek giyebilsin." Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulacak raporlar üzerinde verilecek karara göre uygulamanın 2010-2011 eğitim-öğretim yılında başlatılması öngörülüyor. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun önceki gün açılışına katıldığı "Öğrenci Kıyafetlerini Değerlendirme Çalıştayı" dün sona erdi. Çalıştayda, kılık kıyafet ile ilgili "Ekonomik", "Sosyo kültürel" ve "Fiziksel gelişim ve eğitim boyutu" gibi konuları MEB bürokratları, sendika temsilcileri, veliler, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerden oluşan komisyonlar tartıştı. Çarpıcı önerilerin bulunduğu "Fiziksel gelişim" komisyonu raporunda şunlar yer aldı:
Ana sınıfındaki öğrencilerin kıyafetleri serbest, fiziksel gelişimlerine uygun, rahat hareket etmelerini sağlayıcı olmalı.

Kıyafetler herhangi bir dini ideolojik ve etnik sembol ve renk içermemelidir.
Öğrencilerceseçilen renkle uyumlu olmak koşuluyla aynı okulda farklı kıyafetler giyilebilmeli.
Kız öğrenciler pantolon, pantolon etek giyebilmelidir. Etekler kadife, kanvas vb. kullanımı rahat ve sağlıklı, ütüsü kolay bozulmayan kumaşlardan seçilebilir.
Kas gelişimlerini henüz tamamlamamış olan ilköğretim 1-3 sınıf öğrencilerinin kıyafetlerinde düğme, çıtçıt, fermuar gibi ayrıntılara yer verilmemeli, pantolonlar lastikli veya büyük düğmeli olmalıdır.

"SIK KIYAFET DEĞİŞMESİN"
Okul kıyafetlerini "ekonomik boyut" açısından değerlendiren komisyon ise raporunda "okullarda sık sık kıyafet değişikliğine gidilerek velilere ekonomik bir yük getirildiği" belirtirken, "Kıyafetler, velilerin ve öğrencilerin çok rahatlıkla her yerde bulabilecekleri kıyafetler olmalıdır. 1-3. veya 1-5. sınıflar için serbest kıyafet uygulanmasına gidilmesi düşünülebilir" önerileri yer aldı.

 



Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,614 µs