En Sıcak Konular

Evren’e protestoyu Baykal engellemiş

1 Temmuz 2009 10:53 tsi
12 Eylül darbecilerinin yargılanmasını gündeme getiren Baykal’ın, Marmaris’te Evren’i protesto etmek için düzenlenen ‘Netekim Festivali’ni engellediği ortaya çıktı.

78'liler Birliği tarafından organize edilen eyleme ilk destek CHP Marmaris İlçe Teşkilatı'ndan gelirken, CHP'li Belediye Başkanı Muhammed Ali Acar da festivale katılacağını açıklar. Festival öncesinde belediye ile 78'liler arasında bir toplantı, bir sergi salonu ve 6 bin kişilik amfi tiyatronun festival için tahsis edilmesi konusunda protokol imzalanır. Festivalin başlamasına kısa bir süre kala ise CHP'li Belediye Başkanı, 78'lilere ve Vecdi Sayar'ın başkanı olduğu Kültürlerarası İletişim Derneği'ne bir faks çekerek festival tarihinde salonlarının tadilata gireceğini bildirir.

"SALONU KULLANAMAZSINIZ"

Marmaris ve çevre illerdeki sivil toplum örgütleri ansızın CHP'li Belediye'nin çark ediş sebebini anlamak için üst üste ziyaretler gerçekleştirirken, bu kez 78'lilere Başkan Acar, "Derneğinizin amfi tiyatro ile ilgili yapmış olduğu müracaat neticesinde rutin bir işlem olarak yapılan ön protokol, kamusal yarar, ilçenin selamet, huzur ve sükûnu sebepleriyle iptal edilmiş olup, amfi tiyatromuzu kullanamayacağınız hususunu bilgilerinize rica ederim" açıklaması yaparak, etkinliğin yapılmamasını ister.

CHP İlçe Teşkilatı, sivil toplum örgütleri ile belediye arasında gerilimin yükselmeye başladığı bir anda ise Baykal Marmaris'e gelir. Marmaris'te Belediye Başkanı ve İlçe Başkanı'na söz konusu festivalin yapılmaması için talimat vererek Ankara'ya döner.

Olay karşısında belediye, aldığı kararı sivil toplum örgütlerine Kaymakam aracılığıyla iletilirken, o gün bu festivalin organizatörlüğünü yapan 78'liler Vakfı Sözcüsü Celalettin Can, Vakit'e yaptığı açıklamada, "Devreye bazı komutanlar ve Kenan Evren girdi. Önce festivale taş koyuldu. Ardından bizlere destek veren CHP Marmaris İlçe Teşkilatı tasfiye edildi. Kör bir hesaplaşma mantığını güderek değil, mizahla, şarkıyla dillendirerek darbecileri ve başta Kenan Evren'i kınamamız, Baykal eliyle engellendi" dedi.

Can, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Programlarımız için CHP'li Belediye ile protokol imzaladık. Protokol gereği; bir toplantı, bir sergi salonu ve 6 bin kişilik amfi tiyatro bize tahsis edildi. Ancak ansızın garip işler oldu. Önce söz konusu yerlerin bakıma sokulduğu, ardından ise açıkça bu festivalden vazgeçmemiz istendi. Biz haklı davamızı savununca, bu sefer Ankara'dan Baykal geldi. Baykal, belediye başkanı ve yetkililer ile görüşüp, 'Bu festival olmayacak' deyip gitti. Çok sonra biz Belediye'yi bazı komutanların ve Kenan Evren'in arayarak festivalin yapılmamasını istediklerini öğrendik. Aynı kişiler, CHP Genel Merkezi'ni de aramışlar. Devreye Kaymakam da sokulunca, hem festival engellendi, hem de bize destek veren CHP İlçe Teşkilatı tasfiye edildi. O dönemde festivalimize MHP de olumsuz yaklaşmış, sonrasında görüşmelerimiz netice vermiş ve müdahil olmayacaklarını açıklamışlardı."

vakit



Bu haber 448 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,752 µs