En Sıcak Konular

Hamas, Fetih'e son sözünü söyledi

30 Haziran 2009 15:18 tsi
Hamas, Fetih'e son sözünü söyledi Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas ile Fetih arasındaki iç barış görüşmelerine dün Mısır'ın başkenti Kahire'de devam edildi.

Dün Kahire’de yapılan görüşmelerde, siyasi tutuklamalara son vermek için komisyonun kurulmasına karar verildi. Hamas, son 10 gün içerisinde tutuklanan Hamaslıların listesini, Fetih liderlerine sundu.

Görüşmelere Hamas adına Musa Ebu Merzuk, Mahmud Zahar ve Halil Hayya; Fetih Adına ise Ahmed Kuray ve Azam Ahmed katıldı.

Son Sözünü Söyledi

Diğer yandan Hamas, iç barışa yönelik nihai görüşünü bugün Kahire’de açıklayacağını ilan etti.

Hamas’ın Gazze’deki liderlerinden Üsame Mezini, bugün yaptığı basın açıklamasında “Biz, şekilsel ve ulusal projemize hizmet etmeyen bir diyalog istemiyoruz. Biz, ulusal diyalog istiyoruz. Bundan da ciddiyiz. Fakat, Fetih hareketi, diyaloga gereken önemi vermez ve Batı Şeria’da Hamas’ı hedef almaya devam ederse, biz de cesur bir adım atarak 28 Haziran’da son sözümüzü söyleyeceğiz” dedi.

Mezini, konuşmasına şöyle devam etti: “Halkımız, diyalog istiyor. Halkımız, gerçek bir uzlaşı istiyoruz. Biz, Hamas olarak diyalogda ciddiyiz. Şimdiye kadar bir çok kez geri adım attık. Bütün gözlemciler, Hamas’ın geri adım attığını söylemekte. Fetih ise diyalogun her anında hiçbir zaman geri adım atmadı. Elbette bizim geri adımlarımızın da bir sınır var. Hamas’ın sonsuza kadar geri adım atması beklenemez.”

Mezini ayrıca, Hamaslı bir heyetin Avrupa ülkelerinde temaslarda bulunarak, Hamas’ın resmi görüşünü açıkladığını söyledi.

Mezini, ABD Başkanı Barack Obama’nın açıklamalarının, Amerika’nın imajını düzeltmeyi hedeflediğini, Obama’nın somut adımlar atmadan sadece konuştuğunu söyledi.

MHA



Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,719 µs