En Sıcak Konular

'Medyada kriz yok, kriz fırsatçıları var'

30 Haziran 2009 14:51 tsi
Gazeteci Ahmet Tezcan TGRT Haber'de yayınlanan Başbaş'a programına konuk oldu. Programın gündem maddesi İnternet medyası oldu...

TGRT Haber'de yayınlanan Mehmet Soysal'ın sunduğu 'Başbaşa' programının konuğu 'Dördüncü Kuvvet Medya' isimli ilk internet medya portalını kuran gazeteci Ahmet Tezcan'dı...

Programın gündem maddesi ise 'internet medyası' oldu. Ayrıca medyadaki işsizlik oranın artışı da konuşuldu. Ahmet Tezcan, medyadaki işsizliğin 'ekonomik krizle' bir alakası olmadığını söyleyerek şu açıklamaları yaptı:

MEDYADA KRİZ YOK, KRİZ FIRSATÇILARI VAR

"Krizi fırsata çevirmek medyada en çok yapılan şeydir. Kriz döneminde medya patronları bunu fırsata dönüştürmeyi çok iyi bilirler. Her kriz döneminde servetine servet katanlar vardır. Medyada bunların içerisinde en az etkilenebilecek konumda olanlar bile kriz bahanesiyle kapı önlerine adam kymayı düşünürler. Medyanın kendi içinde bulunduğu krizler de işsizlik oranını artırır. Böyle bir medya ortamında yeni kurulan gazeteler, televizyonlar var işsiz olan arkadaşlar oraya da geçiyor."

İNTERNET GAZETECİLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ BİR MECRA

İnternetin bu iş için çok önemli bir mecra olduğunu belirten Tezcan o dönemlerde fazla eleştiri aldığını belirterek, "Ben bu işe ilk başladığımda çok acemice bir şeyler yapmaya çalıştığımda o gün benimle alay eden arkadaşların çoğunun şu anda internet portalları var ve çok iyi para kazanıyorlar. Bu işten para kazanamayan tek adam benim. Zaten biz para kazanmak için çıkmamıştık yola ama bu işi ciddi olarak yapan internet siteleri yanında sigortalı insanlar çalıştırmaya başladı. Bunların arasında da Hadi Özışık'ın çıkardığı İnternethaber var kuruculuğunu Ufuk Güldemir'in yaptığı Habertürk var" dedi.

BİZLER DE SARI BASIN KARTI SAHİBİ OLMAK İSTİYORUZ

İnternet gazeteciliğinin yasal zemini oluşturulursa, internet gazeteciliğinin resmi gazeteci sıfatıyla kabul edilmesi sağlanırsa daha büyük işler çıkaracağını açıklayan Tezcan, İnternet Medyası Derneği olarak bizim günlerce haykırdığımız 'Biz de gazeteci olmak istiyoruz' sesimize ses oldu.

Bununla ilgili İletişim Şura'sına 2002 yılında önerge verdiğini söyleyen Tezcan, internet medyası gazetecilerinin de sarı basın kartı sahibi olmaları gerektiğini ifade etti.

İNTERNET MEDYASI YAZILI BASINDAN DAHA ÇOK OKUNUYOR

Mehmet Soysal da internet medyasındaki okunma oranlarının yazılı basından daha yüksek olduğunu Ertuğrul Özkök'ün Davos'da verdiği bir örnekle açıkladı.

"Ertuğrul Özkök anlatmıştı bize... 'Gazeteyi çıkarmak için bu kadar emek veriyorum beşyüz bin altıyüz bin satıyoruz ama internette bir buçuk milyon insan tıklıyor' dedi. Dünyanın her yerinden okunuyor bir de... Öyle de bir avantajı var internet gazeteciliğinin."

İNTERNET GAZETECİLİĞİ YAPANLAR BAĞIMSIZ OLMALI

Programında ilerleyen dakikalarında Ahmet Tezcan internet medyasının içine giren gazetecilerin, gazete ve televizyon kuruluşlarından elini eteğini çekmeye başladığını da Hadi Özışık örneğiyle anlattı.

"İnternet haberciliği yapan arkadaşlar bugüne kadar bir gazetede çalışmak ya da bir televizyon kuruluşunda çalışıp onun yanı sıra internet gazeteciliği yapma ihtiyacı hissediyorlardı. Artık o ihtiyacı hissetmiyorlar. Bunun son örneği Hadi Özışık'ın Star Gazetesi'nden ayrılışıdır. Düne kadar Star Gazetesi'nde de yazarlık yapıyordu. Çünkü buna ihtiyacı vardı, ekonomik açıdan da ihtiyacı vardı. Ama İnternethaber'in reklam akışının getirisi ekonomik açıdan kendi ayakları üzerinde durabilmesini sağlayacak ölçüye geldi. Ve Hadi Özışık, Star Gazetesini bıraktı, tamamen şuanda internetle uğraşıyor. Olması gereken de bu zaten."

 



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,100 µs