En Sıcak Konular

BBP: 12 Eylül cuntası yargılansın

30 Haziran 2009 13:03 tsi
BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, ''Anayasa'nın geçici 15. maddesinin derhal kaldırılmasını ve askeri cuntanın bütün tasarruflarının yargıya açılmasını talep ediyoruz'' dedi.

Şenliler, Ulucanlar Cezaevi'nin önünde yaptığı basın açıklamasında, ''12 Eylül öncesinde, Türkiye'de adına sağ-sol çatışmaları denilen suni bir ayrışmanın yaşandığını'' belirtti.

''Gittikçe şiddetini artıran sağ-sol kavgasıyla Türkiye'de iç karışıklık yaratıldığını ve darbe ortamının hazırlandığını'' iddia eden Şenliler, ''askeri müdahale sonrasında insanlık onuruyla bağdaşmayan ağır işkencelerin yapıldığını'' savundu.

Şenliler, kendilerinin de o dönemde hapishanede kaldıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

''Biz, Sayın Kenan Evren başta olmak üzere, yaşayan bütün cunta mensuplarına ve o dönemde işkenceler altında alınan ifadelerle hükümler giydiren, sıfatları güya hakim, mahkeme başkanı olan zevatın intihar etmelerini kesinlikle istemeyiz. Dileriz ki bunlar 100, 150 yaşına kadar yaşasınlar ve bu milletin evlatlarına çektirdikleri acıları hayatlarının her safhasında yudum yudum yaşasınlar.

BBP olarak, 12 Eylül Anayasası'nda yer alan ve 'Milli Güvenlik Konseyi' üyelerine dokunulmazlık sağlayan Anayasa'nın geçici 15. maddesinin derhal kaldırılmasını ve askeri cuntanın bütün tasarruflarının yargıya açılmasını talep ediyor ve sivil Anayasa'ya geçişin buradan başlayacağını belirtiyoruz.''

Basın açıklamasının ardından BBP'liler, üzerinde ''12 Eylül cuntası yargılansın'', ''Cuntanın değil, milletin Anayasası'', ''Nitekim intihar etme Paşam, sen millete lazımsın'' yazılı dövizleri cezaevi duvarına bıraktı.

aa



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,468 µs