En Sıcak Konular

Kritik MGK'da neler konuşulacak?

30 Haziran 2009 11:13 tsi
Kritik MGK toplantısı gündemi işgal etti. Toplantıda eteklerdeki taşlar dökülecek... Asker yıpratmayı, hükümet darbe girişimini masaya getirecek...

Türkiye'nin son 1 aydır yaşağıdığı irtica eylem planı tartışması Milli Güvenlik Kurulu'na' TSK'yı yapratma kampanyası' başlığıyla taşınacak.

İrtica eylem planı adıyla bir sanığın ofisinde ele geçirildiği iddia edilen belgenin sahte olup olmadığına ilişkin 3 haftadır süren tartışmanın ardından; Askeri Savcılık Belgenin sahte olduğunu ve Genel Kurmay karargahında hazırlanmadığı kararını vermişti. Ancak karar tartışılırken, AKP grubun TBMM Genel Kurulu'nda muhalefeti adeta uyuturak gece yarısı geçirdiği bir madde ile askerin sivil mahkemelerde yargılanmasına ilişkin bir düzenlemeyi yasalaştırdı.

Bu iki gelişme ile muhalefet iktidara karşı tavır alırken; sahte belgeler ve bazı basın organlarının TSK aleyhine 'örgütlü kurgulanmış yıpratma kampanyası' içinde olduğuna inanan Genelkurmay; hükümet nezdinde harekete geçti.

TSK'YI YIPRATMA KAMPANYASI

Bu gelişmeler ve Orgeneral İlker Başbuğ'un Başbakan Erdoğan ile 1.5 saat süren görüşmesi; tartışmayı bir anda farklı bir noktaya taşıdı. Hükümet ordu içinde AKP'ye yönelik bir eylem hazırlığı olduğu, irtica ile mücadale adı altında sivil siyasetin dizayn edilmeye çalışıldığı, darbeci bazı kişilerin ordu içinde yasal olmayan girişimlerde bulunduğu inancıyla hareket ederken, Genelkurmay; aslında yapılanın TSK'yı yıpratma kampanyası olduğu iddiasında.

Belgenin sahte çıkması halinde, 'ne yapacağımızı Tüm Türkiye görecek' diyen Genel Kurmay Başkanı Başbuğ; son basın toplantısında "MGK'da bu konu gündeme gelecek" diyerek tartışmanın devletin en üst organına taşınacağını ilan etmişti.

SON YILLARDAKİ EN KRİTİK MGK

Bugün gerçekleşecek Milli Güvenlik Kurulu, son yıllardaki en kritik toplantı olacak. Kurulun asker kanadı, TSK'nın bilinçli olarak yıpratıldığını, bunun için bazı basın organlarının da devrede olduğunu, hükümet içinde bu kesime destek bulunduğunu bilgi ve belgelerle ortaya koymaya çalışacak.

HÜKÜMETİN ELİNDE İMZA VAR

Hükümet ise elinde hala sahte mi değil mi tartışmasının yapıldığı, altında Albay Dursun Çiçek'in imzasının bulunduğu irtica ile mücadele eylem planı belgesi ile masaya oturacak. Hükümet TSK içinde hükümete karşı bir komplo hazırlığında bulunanlar olduğu inancıyla komutanlara 'darbe mantığının ordudan tümüyle silinmesi' isteğinde bulunacak.

 

internet haber



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,802 µs