En Sıcak Konular

Akaryakıtta indirim havası pompalanıyor

30 Haziran 2009 10:40 tsi
TÜDEF Başkanı Ali Çetin, akaryakıtta tavan fiyatı uygulamasına ilişkin olarak, ''akaryakıt pompa fiyatları gerekten iniyor, gerçekten ucuzluk oluyor'' sanısı yaratıldığını iddia etti.

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, akaryakıtta tavan fiyatı uygulamasına ilişkin olarak, ''akaryakıt pompa fiyatları gerekten iniyor, gerçekten ucuzluk oluyor'' sanısı yaratıldığını iddia etti.

Çetin yaptığı açıklamada, akaryakıtta yapılan uygulama ile asıl amacın Türkiye'deki tüketicilerin dünyanın en pahalı akaryakıtı kullandığı gerçeğini tüketicilerden gizlemek olduğunu savundu.

Akaryakıtta bir litre benzinin yüzde 63'ünün, bir litre mazotun yüzde 58'nin, bir litre otogazın da yüzde 80'inin vergi olduğuna işaret edilen açıklamada, sabit ÖTV üzerinden bir de KDV alındığını kaydetti.

''Vergi soygununu önlemeden akaryakıtta ucuzluk hayaldır'' diyen Çetin, bunun yanı sıra akaryakıt şirketlerinin de kendi aralarında kartel oluşturduğunu ifade etti. Çetin şunları kaydetti:

''Ortada bir orta oyunu oynanıyor. Bu oyunda Pişekar rolünü EPDK oynuyor. Kavuklu rolünü ise akaryakıt bayilerinin almış olduğu görülüyor. Oyunun hedefi ise halkı eğlendirmek değil, tüketiciyi uyutmak.

Biz cambaza bak diye bizi soyan orta oyunlarından bıktık,. Gerçek ucuzluk istiyoruz. ÖTV'nin rafineri çıkış fiyatının yüzde 20'sini geçmemesini, ÖTV'den KDV alınmaması, kartel fiyatların sona erdirilmesini, gerçek anlamda serbest piyasada fiyat oluşturulmasını istiyoruz. Tüketicilere sesleniyoruz; gelin orta oyuncuların bizi uyutmasına kandırmasına daha fazla seyirci kalmayalım. Gerçek bir indirim için tüketimden gelen gücümüzü tüketmeme hakkımızı kullanalım.''

aa



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,982 µs