Meclis TV'ye yakalandı ! | " /> Meclis TV'ye yakalandı ! | "/>

En Sıcak Konular

CHP'liler Meclis TV'ye yakalandı !

30 Haziran 2009 08:22 tsi
CHP'liler Meclis TV'ye yakalandı ! 
CHP, darbeye teşebbüs eden askerlerin özel yetkili ağır ceza mahkemelerinde yargılanmasını öngören ve yasal düzenlemeye gece 'evet' derken sabah çarketti.

Meclis TV görüntüleri CHP'lileri yalanlıyor

Tasarının oylanması sırasında Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay'ın da kabul oyu verdiği Meclis TV'nin görüntülerinde yer aldı.

CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğini açıkladığı, darbeci askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasına olanak tanıyan yasal düzenlemelere kabul oyu verdiği Genel Kurul'daki oturumları canlı yayınlayan Meclis TV'nin görüntülerinde apaçık görülüyor.

25 Haziran Perşembe günü Meclis Genel Kurulu'nda TCK ve bazı kanunlarda değişiklik öngören yasa tasarısı görüşülürken, AK Parti Grup Başkanvekilleri Bekir Bozdağ, Mustafa Elitaş ve bazı AK Partili milletvekilleri, sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmasını ortadan kaldıran ve askerlerin özel yetkili ağır ceza mahkemelerinde yargılanmasına imkan veren iki değişiklik önergesi verdi.

KİMSE KONUŞMADI

Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil, önergeleri okuttuktan sonra söz talebi olup olmadığını sordu. Fakat hiçbir gruptan söz talebi gelmedi. Pakdil, bunun üzerine gerekçeyi okutarak önergeyi oylamaya sundu.

Meclis TV'nin görüntülerine göre Nevzat Pakdil, 'kabul edenler' diye sorduğu anda Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay dahil CHP'liler ve diğer partili vekillerin el kaldırdığı görüldü. Pakdil'in 'Kabul etmeyenler' sorusuna ise hiçbir vekilin el kaldırmaması dikkat çekti.

SABAH İNKAR ETTİLER

Meclis televizyonunda bu görüntüler yer almasına rağmen CHP, oy birliği ile geçen yasaya sert muhalefet etmeye başladı. CHP'liler tasarının Meclis'teki görüşmeleri sırasında kabul yönünde el kaldırmadıklarını da iddia ediyor AK Parti'nin kendilerini kandırdığını iddia eden CHP yasanın iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne gideceğini açıkladı.

KORSAN ÖNERGE İLE DEĞİŞTİ

TBMM'de toplantı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Cumhurbaşkanı'nın geri göndermemesi halinde, yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini söyledi. Anadolu, 'gece yarısında korsan bir önerge ile değiştirildi' dediği yasanın Albay Dursun Çiçek'in yargılanması için çıkarıldığını da iddia etti.

yenişafak



Bu haber 945 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,994 µs