En Sıcak Konular

Subaylar gelmezse yakalama emri çıkabilir!

30 Haziran 2009 08:18 tsi
Subaylar gelmezse yakalama emri çıkabilir! 
Subayların bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek 'şüpheli' sıfatıyla ifade vermesi bekleniyor. 'Eylem Planı'nda imzası bulunan Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu albayların bugün de gelmemesi halinde haklarında yakalama kararı

Ergenekon soruşturması kapsamında ele geçirilen 'kirli plan' ve Poyrazköy'deki mühimmatlarla ilgili ifadeye çağrılan 9 kurmay subay, dün adliyeye gelmedi.
 
Subayların bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek 'şüpheli' sıfatıyla ifade vermesi bekleniyor. 'Eylem Planı'nda imzası bulunan Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu albayların bugün de gelmemesi halinde haklarında yakalama kararı çıkarılması gündemde. Söz konusu 9 kurmay subay, soruşturma çerçevesinde 'şüpheli' sıfatıyla ifade vermek için 29 ve 30 Haziran'da adliyeye çağrılmıştı. 17 Haziran'da da askerî yargının devreye girmesi ile askerî savcılığın yürüttüğü soruşturmanın beklenmesi uygun görülmüştü. İlgili süreç sonunda askerî yargı, Albay Dursun Çiçek için 'kovuşturmaya yer yok' kararı verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 Haziran 2009 tarihinde İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla sivil ve askerî olmak üzere toplam 33 ayrı adrese eşzamanlı operasyon düzenledi. Ancak aramalar sırasında gözaltı işlemi yapılmadı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmaları kapsamında İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen kararlar doğrultusunda, 1'i Marmaris'te, 2'si Gölcük'te, 2'si Ankara'da, 3'ü de İstanbul'da görevli olan 8 Deniz Kurmay Albay'ın askeriyedeki ofisleri ile evlerinde arama işlemleri yapıldı. 'Eylem planı'nın altında imzası bulunan Dursun Çiçek ile birlikte ifade vermesi beklenen 8 muvazzafın, avukat Serdar Öztürk'ün tutuklandığı son operasyon kapsamında ofis ve evlerinde arama yapılan kişiler olduğu ileri sürüldü. Söz konusu 9 kurmay subay, Ergenekon soruşturması kapsamında 'şüpheli' sıfatıyla ifade vermek için 29 ve 30 Haziran'da adliyeye çağrılmıştı. Dün ifade vermeye gelmeyen albayların, bugün adliyede olması bekleniyor. Aksi halde Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu kurmaylar hakkında yakalama emri çıkarılması gündeme gelecek. Dursun Çiçek'in 17 Haziran 2009'da Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelmesi bekleniyordu. Ancak Genelkurmay Askerî Savcılığı'nın soruşturmasını bitirmesinin beklenmesine karar verilmişti.

Tamamı deniz kurmay albay olan subayların isim ve görevleri şöyle:

Şafak Yürekli: Yürekli'nin Muğla Aksaz'da bulunan evi ile, görevli olduğu Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı ve Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı 4. Mulis Filosu Komadorluğu'nda arama yapıldığı belirtildi.

Muharrem Nuri Alacalı: Alacalı'nın Ankara Oran'daki evi ile görevli olduğu Gölcük'teki Harp Filosu'nda kullanmakta olduğu oda ve odalarda arama yapıldığı ileri sürüldü.

Dora Sunguray: Ankara Oran'daki evi ile görevli olduğu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Genel Plan ve Prensipler Başkanlığı'ndaki ofisinde arama yapıldığı belirtildi.

Levent Görgeç: İstanbul Beşiktaş'taki lojmanı ile görevli olduğu Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı'ndaki odasında arama yapıldığı ileri sürüldü.

Mert Yanık: Beşiktaş'ta bulunan ikameti ile Deniz Harp Akademisi Komutanlığı'ndaki ofisinde arama yapıldığı belirtildi.

Aydın Ortabaşı: Ortabaşı'nın da Yalova'daki yazlığı, Ataşehir'deki evi ve işyerinde arama yapıldığı öğrenildi.

İbrahim Koray Özyurt: Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Lojmanları'ndaki ikameti ile ofisinde arama yapıldı.

Albay Tayfun Duman: İstanbul Ataşehir'deki ikametinde ve görev yaptığı Gölcük'teki Harp Filosu'ndaki ofisinde arama yapıldığı iddia edildi.

zaman



Bu haber 311 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,548 µs