mesajı kime? | " /> mesajı kime? | "/>

En Sıcak Konular

Milliyet'in mesajı kime?

29 Haziran 2009 17:20 tsi
Milliyet'in mesajı kime? Üçüncü Dünya ülkesi Honduras'taki askeri darbenin yankısı sürüyor. Gazeteler darbeyi kendi açılarından yorumlamaya devam ediyor.

Yaşasın ordu görevde

Vatan ve Cumhuriyet'in bırakın darbeyi eleştirmeyi neredeyse öven haberlerinin ardından Milliyet'in internet sitesi de Honduras'taki darbeden kendi çapında mesaj çıkarmış. Darbeci askerlerin bir ülkenin meşru Devlet başkanı'nı gece yarısı pijamalarıyla sürgüne göndermesini haberleştiren Milliyet'in başlıkta ve spotta kullandığı ifadeler haberin içeriğiyle çelişiyor.

Sitedeki haberin başlığı "Başbakanlarına bunu yaptılar".. Spot ise şöyle ... Dünyadan bir darbe haberi geldi. Kafasına bastırılan bu adam bir ülkenin Başbakanı. Pijamayla sınır dışı edildi.

Oysa sürgün edilen kişi 'başbakan' değil, Devlet Başkanı. Zaten sitenin haberinde de Manuel Zeleya'nın Devlet Başkanı olduğu belirtiliyor. Peki haberde Devlet Başkanı olan Zeleyata nasıl oluyor da başlık ve spotta 'başbakan' şeklinde yazılıyor.

Akla üç ihtimal geliyor. Birincisi, siteye göre Devlet Başkanı ile Başbakan arasında bir fark yok. İkinci ihtimal ise iş yoğunluğu nedeniyle bu ayrıntı gözden kaçmıştır. Ancak başbakan vurgusu özellikle belirtiliyor.

Üçüncü ihtimal ise site Honduras üzerinden Tayyip Erdoğan'a mesaj vermek istiyor. İnsan bu ihtimali aklına dahi getirmek istemiyor.

İŞTE MİLLİYETİN SİTESİNDE MANŞET YAPILAN HABER VE SPOTU

Başbakanlarına bunu yaptılar

Dünyadan bir darbe haberi geldi. Kafasına bastırılan bu adam bir ülkenin Başbakanı. Pijamayla sınır dışı edildi.




Honduras'ın solcu Devlet Başkanı Manuel Zelaya'nın görev süresini 4 yıl uzatacak anayasa reformu konusunda askerlerle yaşadığı kriz, darbe ile sonuçlandı. Dün referandum için sandıkların açılmasına bir saat kala Zelaya'nın konutunu basan askerler devlet başkanını üzerinde pijamasıyla komşu Kosta Rika'ya uçurdu. Zelaya, "Bir grup Honduras askeri tarafından üzerimdeki pijamayla kaçırıldım. Bu, açgözlü elit tabakanın komplosu" dedi. Zelaya, Kosta Rica'dan Nikaragua'ya uçtu. Managua havalimanında, Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega ile Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez karşıladı. Chavez, ALBA'nın (Latin Amerika için Bolivarcı Alternatif) acil olarak toplanması çağrısında bulunmuştu. Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Honduras'taki Büyükelçisine ya da Büyükelçiliğe bir saldırı düzenlenmesi halinde bu ülkeye "askeri de dahil olmak üzere" müdahale edeceği tehdidinde bulundu.

Zaman



Bu haber 1,020 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,173 µs