En Sıcak Konular

CHP'li Başkanın odasında dinleme cihazı

29 Haziran 2009 16:43 tsi
BURSA’nın Gemlik İlçe Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Fatih Güler’in makam odasında, kalorifer peteğine gizlenmiş ‘böcek’ diye tanımlanan bir dinleme cihazı bulundu.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan Güler, “Yapılan çirkin ve can sıkıcı. Makam odama 3 ayda binlerce kişi girmiştir. Dinleme cihazını kimin koyduğunu bilemiyorum” dedi. CHP Genel Başkanı ve Bursa Milletvekili Onur Öymen de olayı ‘utanç verici’ diye değerlendirdi.

Partisinin İl Teşkilatı’nda bugün CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Onur Öymen ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Gemlik İlçe Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güler, başkan olarak göreve başladığı dönemde, belediyenin bilgi işlem bürosunda çalışan personel tarafından makam odasında arama yapıldığını, ancak dinleme cihazına ilişkin bir sinyalin alınmadığını anlattı.

Makam odasında belirli aralıklarla bu kontrolleri yaptırdığını kaydeden Başkan Güler şöyle konuştu:
“20 gün önce yine bir kontrol yaptırdık ve masamın karşısında bulunan kalorifer peteğine ustaca gizlenmiş bir dinleme cihazı bulduk. Bu cihazı daha sonra uzman kişilere incelettik. ‘Böcek’ diye adlandırılan bu cihazın 45 gün süresince dinleme yaptığı ve 150 metreye kadar olan mesafeyi dinleme kapsamına alabildiğini öğrendik. Bunu tutanakla da tespit ettirdik.”

ONUR ÖYMEN: UTANÇ VERİCİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Onur Öymen de, Gemlik İlçe Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güler’in odasında dinleme cihazının bulunmasının utanç verici olduğu belirtti. Öymen, “Savcılığa başvurduk. Sorumlusunun tespit edilmesini bekliyoruz. Bir muhalefet partisine mensup belediye başkanının odasını dinleme yoluna giderseniz, bunun demokrasi açısından ağır sonuçları olabilir” diye konuştu.

Hürriyet



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,809 µs