En Sıcak Konular

Rusya'nın tatbikatı gerginlik yaratıyor

29 Haziran 2009 15:14 tsi
Gürcistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Aleksandır Nalbandov, Rusya'nın başlattığı "Kafkasya 2009" tatbikatını "tahrik" olarak nitelendirdi.

Nalbandov, Rus yetkililerin, geçen yıl Ağustos ayında Gürcistan ile Rusya arasında çıkan savaşta tecrübesi olanların tatbikatta görev alacağı yolunda açıklama yaptıklarını, bunun "endişe verici" olduğunu kaydetti.

Gürcistan Dışişleri Bakanlığının askeri tatbikatı yakından takip edeceğini ve uluslararası topluma sürekli bilgi vereceğini kaydeden Nalbandov, "uluslararası toplumun da bu tatbikatı çok tehlikeli bir tahrik olarak gördüğünü" belirtti.

Nalbandov, tatbikatın "bölgede durumu daha da gerginleştirmekten başka bir işe yaramayacağını" belirterek, Rusya'nın uluslararası toplumun endişelerini dikkate almasını umduğunu söyledi.

Gürcistan'ın toprak bütünlüğüyle ilgili parlamento komisyonunun başkanı Şota Malaşhiya ise Rusya'nın "Kafkasya 2009" tatbikatı ile "güç gösterisi" yaptığını söyledi. "Rusya'nın gücünü göstererek korku yaratmak istediğini" belirten Malaşhiya, bunun karşısında "korku değil, ılımlı bir tepki" vereceklerini kaydetti.

Parlamento Başkan Vekili Pata Davitaya da tatbikatın "tahrik amaçlı" olduğunu söyledi. Davitaya, uluslararası toplumun Rusya'nın bu tatbikatı sadece kendi topraklarında değil, "işgal ettiği Gürcistan topraklarında" da yapacağını bilmesi gerektiğini kaydetti.

Milletvekili Giorgi Gabaşvili, "Rusya'nın bu tatbikatı geçen seneki gibi bitirmemesini umduğunu" söyledi. Gabaşvili, Rusya'nın herhangi bir kışkırtmasına karşılık verilmemesi için Gürcistan'ın iç siyasetinde durumun sakin ve sağlam olması gerektiğini kaydetti.

Rusya'nın binlerce asker, tank ve ağır askeri araçların katılımıyla Kuzey Kafkasya'da düzenlediği askeri tatbikat 6 Temmuza kadar sürecek.

A.A.



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,283 µs