En Sıcak Konular

PKK'nın kaçak et tezgahı çöktü!

29 Haziran 2009 09:58 tsi
PKK'nın kaçak et tezgahı çöktü!
Maliye'nin et üretimi yapan şirketlerdeki incelemesi, PKK'nın Türkiye’ye 300 milyon liralık kaçak et soktuğunu ortaya çıkardı. Kaçak etlerin neden olduğu bir diğer sorun da sağlıkla ilgili!

Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK), yurtiçi ve yurtdışı operasyonları sonucu, maddi kaynak bulmakta sıkıntı çeken bölücü terör örgütü PKK’nın, kaçak et ticareti ile de kaynak sağlamaya çalıştığı ortaya çıktı. Maliye denetim elamanlarının Türkiye’deki bazı et üretim şirketlerini incelemeleri sırasında ortaya çıkan bilgilere göre, PKK üyelerinin Hollanda’dan ithal edilen hayvanları Suriye’de hormonlu ilaçlar vererek, Türkiye’ye soktukları belirlendi.

ETLER SURİYE’DEN GETİRİLİYOR

PKK’nın kaçak et ticaretinin ayrıntıları şöyle: PKK üyelerinin, öncelikle değişik şirketler adına, Hollanda başta olmak üzere bazı ülkelerden Suriye’deki şirketler adına ithalat yaptıkları belirlendi. Suriye’ye getirilen besi hayvanları, bu ülkedeki çiftliklerde bir süre bekletiliyor. Söz konusu çiftliklerde hayvanlara, birçok ülkede yasaklanan hormon ilaçları veriliyor. İnsan sağlığına zararlı olan bu hormon ilaçları ile 15 günde hayvanların kilolarında yaklaşık olarak yüzde 30’luk bir artış sağlanıyor.

KAÇAK DENETİMİ ARTIRILIYOR

Hormonlu hayvanların, Türkiye-Suriye sınırından, silahlı PKK’lılar tarafından sınırdan geçirilmesi sağlanıyor. Türkiye’ye getirilen büyükbaş hayvanlar ise büyük besi çiftliklerine getiriliyor. Hayvanlara yolda, daha önceden hazırlanmış kulak küpeleri takılarak, hayvanların Türkiye’deki çiftliklerden alındığı izlemi veriliyor ve bu küpelerle birlikte, Türkiye’de faaliyet gösteren et üretim merkezlerine satılıyor. Bu yolla Türkiye’ye sokulan kaçak et tutarının 200-300 milyon lira olduğu tahmin ediliyor. Bölücü terör örgütü PKK tarafından yapılan kaçak et ticareti ile ilgili olarak birçok operasyon yapıldığı ve örgüt üyelerine destek veren kamu görevlilerinin de belirlenerek, haklarında yasal işlem yapıldığı öğrenildi.

HORMON BOZUKLUĞU YARATIYOR

Suriye sınırından Türkiye’ye getirilerek et üretim tesislerine satılan hayvanlarda kullanılan hormonların, özellikle çocukların gelişimini etkilediği, erkek ve kadınlarda da hormon dengelerini bozduğu bildirildi. Örneğin hormonlu etlerin aşırı tüketilmesi halinde, kadınlarda düşük riskini arttırdığı belirtildi.

star



Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,996 µs