'Ordudan hayır yok' | " /> 'Ordudan hayır yok' | "/>

En Sıcak Konular

'Ordudan hayır yok'

29 Haziran 2009 08:50 tsi
'Ordudan hayır yok' 
Antalya'da bir söyleşiye katılan Vural Savaş, ordudan 'hayır' beklenilmemesini ifade etti.

Antalya'da bir söyleşiye katılan Vural Savaş, Ergenekon operasyonuna karşı ordudan 'hayır' beklemek yerine kamuoyu oluşturarak demokratik yollardan mücadele etmek gerektiğini söyledi.

Ergenekon operasyonunun laik cumhuriyeti bitirip, Türkiye'yi parçalamak için yapıldığı iddiasında bulunan Savaş, son yapılan yasal düzenleme ile beraat etseler bile subayların sivil savcılar tarafından cezaevine gönderileceğini savundu. Sivil anayasa tartışmalarını da değinen Savaş, "Fransız İhtilali'nden beri en kötü, en antidemokratik uygulamalar ve yasalar seçilmiş meclislerce yapılmıştır." dedi.

Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, Atatürkçü Düşünce Derneği (AAD) ve Cumhuriyet okurları (CUMOK) tarafından düzenlenen "Faşizm ve Demokrasi" konulu söyleşi yaptı. Yavuz Özcan Parkı içindeki amfi tiyatroda gerçekleştirilen söyleşiyi 100-150 civarında kişi izledi. Az sayıda dinleyiciye hitap eden Vural Savaş, Ergenekon operasyonu ve savcıları ile sivil anayasa konularını ele aldı. Konuşmasına Türkiye'nin çok kritik bir döneme girdiği uyarısı ile başlayan Vural Savaş, Ergenekon operasyonu ile laik cumhuriyetin bitirilerek, Türkiye'yi parçalamanın amaçlandığını iddia etti.

Vural Savaş, cumhuriyeti korumak için 'ordudan hayır beklemenin' boşuna olduğunu söyledi. Mücadelenin kamuoyu oluşturarak demokratik yoldan yapılması gerektiğini ifade eden Savaş, "Artık bu Ergenekon operasyonu dolayısıyla yapılan sindirmeler dolayısıyla, mutlak şekilde hem yüce divandan kurtulmak, hem de Türkiye'de dinci faşist bir yönetimi bütün unsurlarıyla birlikte gerçekleştirmek için yüksek yargıyı, özellikle Anayasa Mahkemesi'ni, ele geçirmek lazım. Bu yapılacak. Fakat bu yapıldığı andan itibaren laik Türkiye Cumhuriyeti bitmekle kalmayacak, Türkiye paramparça olacak. Dış destek de bunun için sağlanıyor. Cumhuriyetimizi okuyarak, vatandaşlarımızı daha çok bilgilendirerek, artık ordudan hayır bekleyerek değil, ama bir ciddi kamuoyu yaratarak bunu demokratik yoldan engellemeye çalışmak Türkiye'nin en büyük vatanseverlik görevidir. Bunun dışında günlük gazetelerin etkisiyle fikir yürütmeye devam edersek, işte sivil anayasa yapıyoruz, darbeci paşaların anayasasını değiştiriyoruz, Türkiye daha güzel olacak propagandalarını kendi beynimizi yıkattığımız için aydın kesimin önemli kısmını kastediyorum, bizler bu coğrafyada ayakta kalamayız, hem ülke bütünlüğümüzü hem cumhuriyetimizi koruyamayız." dedi.

Söyleşisinde sivil anayasa konusunda değinen Vural, "Kim yapacak sivil anayasayı? Laikliğe aykırı eylemlerin odağına gelmiş partiyle kapatılması için bölücülükten dava açılan partinin milletvekilleri bir araya gelip sivil anayasa yapacaklar. Ben size söyleyeyim. Fransız İhtilali'nden beri en kötü, en antidemokratik uygulamalar ve yasalar seçilmiş meclislerce yapılmıştır. Buna Hitler'in yaptıkları…o da seçimle geldi. Ve çok ilginç, en güzel yasalar da, bazılarının beğenmediği, Atatürk devrimleri. Medeni yasa, ticaret yasası ve kendileri de kabul ediyor bunu." diye konuştu.

Konuşmasında Ergenekon operasyonunu yürüten savcıları da eleştiren Yargıtay Onursal Başsavcısı sözlerini şöyle sürdürdü: "Adalet Bakanı'nın himayesiyle meslekten atılmaktan kurtuldukları için de bu tip savcı hakimler iktidarın değişmesini istemezler. O güdümün dışına çıkamazlar ve oradan gelen telkinler doğrultusunda hareket etmek zorundadırlar. Mesele budur, onların cesaretinden falan kaynaklanmıyor. En son dün, Genelkurmay Başkanımız konuşmadan 10-12 saat önce yapılan anayasa değişikliği de işte bu tip savcı hakimler önüne tüm subaylarımızı götürüp, beraat etseler de içeri tıkmaklarını sağlayacak operasyon yapılıyor."

ADD Antalya Şube Başkanı Mustafa Durna söyleşinin arından Vural Savaş'a bir buket çiçek vererek teşekkür etti. Vural Savaş daha sonra kitaplarını imzaladı.

cihan



Bu haber 887 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,802 µs