fişleme atağı | " /> fişleme atağı | "/>

En Sıcak Konular

Gerçeker'den fişleme atağı

29 Haziran 2009 08:42 tsi
Gerçeker'den fişleme atağı Ergenekon'un fişlediği 91 hakime yazı gönderdi: Şikâyetçi misiniz?

Ergenekon soruşturmasında tutuklanan emekli Albay Mustafa Levent Göktaş'ın ismi son günlerde 'kirli eylem planı'yla gündeme geldi. Belge, Göktaş'ın avukatı Serdar Öztürk'ün bürosunda ele geçirilmişti. Göktaş'ın kendi bürosunda bulunan dokümanlar arasından ise ilginç bir DVD çıkmıştı.  
 
Savcılığın kayıtlarına '51 No'lu DVD' olarak giren delilde, Ergenekon'un Yargıtay üyelerinin neredeyse yarısını fişlediği tespit edildi. Yapılan incelemede, 91 Yargıtay üyesi hakkında siyasî görüşlerinden ailevî bilgilerine ve tuttukları futbol takımına kadar fişleme bilgisine rastlandı.

Bundan sonraki süreç de dikkat çekici. Alınan bilgilere göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay Başkanlığı'na gizli bir yazı gönderdi. 51 No'lu DVD'de, aralarında daire başkanlarının da bulunduğu üyelerle ilgili hukuka aykırı şekilde fişleme yapıldığını belirten savcılık, üyelerin şikâyetçi olup olmadığının bildirilmesini istedi. Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker de, toplu liste göndermeden fişlenen her isme kendisi ile ilgili kısmı tek tek tebliğ etti. Yargı mensuplarına, Ergenekon'dan şikâyetçi olup olmadıklarını sordu. Ancak, şimdiye kadar müdahillik talebinde bulunan olmadı.

Özel Kuvvetler'den emekli Albay Göktaş, 7 Ocak'ta gözaltına alındı. Evi ve bürosunda yapılan aramalarda 62 CD ve DVD'ye el konuldu. 12 Ocak'ta da 'terör örgütü üyesi olduğu' gerekçesiyle tutuklandı. Bilgisayarındaki şifreli dosyalarda bulunan fişleme listelerinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın da isminin olduğu iddia edildi.

Yüksek yargı mensuplarının büyük bölümünün tek tek fişlendiği dosyalarda, bazı isimlerin çocukları, arkadaş ve dostlarının da takip edildiği belirlendi. CD ve DVD'lerde, bazı hâkim ve savcıların 'mahrem ilişkilerini' gösteren fotoğraf ve kamera kayıtları, Başbakan, TBMM Başkanı, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı ve bazı hükümet üyeleri ve bürokratlarının özel ve kişisel bilgilerinin bulunduğu fişleme dosyaları yeraldığı basına yansımıştı.

BAŞSAVCILIK'TAN YARGITAY'A 'GİZLİ' YAZI

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay Başkanlığı'na Yargıtay üyeleriyle ilgili fişlemeleri 'gizli' yazıyla bildirdi. 51 No'lu DVD'de aralarında daire başkanlarının da bulunduğu üyelerle ilgili hukuka aykırı şekilde fişleme yapıldığını, üyelerin şikayetçi olup olmadığının bildirilmesini istedi. Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in toplu liste göndermeden, fişlenen her isme kendisi ile ilgili kısmı tek tek tebliğ ettiği öğrenildi.

Yargıtay üyeleri arasında başlıca gündem maddesi olan fişleme olayıyla ilgili şimdiye kadar şikayet ya da müdahillik talebinde bulunan olmadığı kaydedildi. Fişleme dokümanlarında, 'CHP'li, MHP'li, tarikatçı, Alevi, Fenerbahçeli' gibi ifadelerin yer aldığı kaydedildi. DVD'de bazı Yargıtay üyelerinin uygunsuz görüntülerinin ilgilisine tebliğ edilip edilmediği konusunda bilgi edinilemedi. Yargıtay'da, emekliye ayrılanların dışında halen 230 civarında üye görev yapıyor.

Arama tutanağına giren 51 numaralı DVD'de önemli görevlerdeki kişilere ait fişlemeler, çok gizli askeri bilgiler ve adliye mensuplarına ait mahrem ilişkilerin bulunduğu öne sürülmüştü. Fişleme listelerinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın da isminin olduğu öne sürülmüştü. Göktaş, mahkemeye verdiği ifadede DVD'nin kendisine ait olmadığını iddia etmişti. Ergenekon davasının sanıklarından emekli Orgeneral Şener Eruygur'un ofisinde bulunan belgelerde, Dışişleri, İçişleri, Maliye ve Çalışma Bakanlığı bürokratları gibi kaymakamlar ve daire başkanlarının da tek tek fişlendiği ortaya çıkmıştı.

zaman



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,375 µs