En Sıcak Konular

Erdoğan: Buraya teşekküre geldim

28 Haziran 2009 14:34 tsi
Dün büyük bir çekişmeye sahne olan İstanbul kongresini gerçekleştiren AK Parti bugün Kocaeli kongresi gerçekleştiriyor. Erdoğan Kocaeli'yi yere göğe sığdıramadı

Kocaeli'nin Kurtuluş Savaşı mücadelesinde verdiği mücadeleyi anlatan Başbakan Erdoğan, "88 yıl sonra sanayinin, üretimin merkezi olan bir Kocaeli var. Alt yapısı ile Avrupa'nın ve dünyanın en gelişmiş şehirler sırlamasında yer alan bir Kocaeli var" dedi.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

- Ben bugün buraya sadece partimizin 3. olağan kongresine katılmak için gelmedim. 2004'de yüzde 43 ile Kcoaeli'yi kazandık. Ama bu seçimde yüzde 47,2 ile bu seçimi kazandık. Aynı zamanda Kocaeli halkına teşekkür etmek için geldim.

- Dün İstanbul'da aynı heyecanı yaşadık. İstanbul'a da her yerden saldırdılar. Ama istedikleri olmadı. İstanbul'da hüsrana uğradılar. Aynısını Kocaeli için de yaptılar. Ama burada da istediklerini alamayıp hüsrana uğradılar...

- Kocaeli ile gurur duyuyorum. İstanbulla gurur duyuyorum. Ülkemle gurur duyuyorum. Milletimile gurur duyuyorum. 780 bin kilometre karelik vatan topraklarında, 4 seçimin 4'ünde de yalnız komadılar. Kocaeli'ni dünya kenti haline getiren bu yönetimle, sizlerle gurur duyuyorum...

- Kocaeli'nin bendeki yeri ap ayrı. 28 Mart yerel seçim startını Kocaeli'nde verdik. İlk olarak burada "durmak yola devam" dedik. İlk oalrak burada "Sen Türkiye'sin sen İzmit'sin" dedik. Sesimiz burada yükseldi.

- Yine Anayasa Mahkemesi önüne dayandılar. Türkiye'nin menfaatleri için çıkarılan mayın yasısını iptal etmek için uğraşıyorlar. 6,5 yıldır mahkeme kapılarındalar. Mahkeme kapılarını aşındırdığınız gibi bir de Anadolu yollarını aşındırın. Van'a gidin, Muş'a gidin, Sivas'a gidin, Kayseri'ye gidin.

"YASA ÇIKARKEN CHP'NİN AKLI NEREDEYDİ"

- Çok enterasan.  Geçen akşam bir kanun çıktı mecliste dün akşam grup başkanvekili çıkmış "AKP’nin adetidir bizi aldattı" diyor. Aklın neredeydi. Ne iş yapıyorsun sen. "Kabul edenler" dendi bütün partiler gruplarının eli kalktı. Sen neredeydin? Orada değil miydin? Söyledikleri laf "şu bizi kandırdılar. Aldattılar."

- Gözleri var görmez. Kulakları var duymaz. Dilleri var 24 saat geriden konuşur. Bir taraftan diyorlar ki "darbecilere karşı buyurun beraber" çalışalım. Çıkan yasa darbecilere karşı. Buyurun. AK Parti hem sınırdaki hem zihindeki mayınları temizlemeye çalışıyor.

- İki hafta demokrasiyi savunabildiler.  Ama şimdi su göründü teyemmümleri bozuldu. İki hafta demokrat kalabildir. Malum belge üzerinden medet umdular. Kurumları birbirine düşürmek için uğraştılar. Boşuna uğraşıyorlar. Beyhude çaba sarf ediyorlar. Türküye demokrasinin standartlarını yükseltti. Arkasına ya da karşısına askeri alarak Türkiye’nin hassas dengeleriyle oynayarak kurumlar arası çatışma çıkarmaya çalışmak geçerliliğini yitirmiştir.

- Belge konusu netliğe kavuşmadan bunlar kararlarını verdiler. Hiç ilgisi olmadığı halde AK Parti’yi mahkum etmeye çalıştılar.

- Yarın milletimizin  karşsına bir kez daha çıktığımız zaman, "Emanet size verdik emanete ne yaptınız. Demokrasiyi, laikliği, hukuku, yücelttiniz mi? Korudunuz mu diye soracaklar."

- 6,5 yılda 4 seçim verdik. Hepisinden de birinci parti olarak alnımızın akıyla çıktık.

- Çetelerle mücadele etmeye devam edeceğiz. Her türlü komlo karşısında dimdik ayakta durduk,s izden aldığımız güçle durmaya da devam edeceğiz...

haber7



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,222 µs