En Sıcak Konular

Özeleştiri yaramadı: SHP'de ipler kopuyor

28 Haziran 2009 14:30 tsi
Genel Başkan Hüseyin Ergün'ün yaptığı özeleştiri sonrası karışan SHP'de ipler kopma noktasına geldi. Parti Meclisi 11 Temmuz'da toplantıya çağırıldı.

Genel Başkan Hüseyin Ergün'ün Taraf Gazetesi'nde Neşe Düzel'le yaptığı söyleşiden sonra karışan SHP'de sular durulmuyor.

Genel Başkan Ergün'ün söyleşide dile getirdiği Mahir Çayan'ın MİT'le ilişkileri, memurların da türban takarak çalışabileceği, solun serbest piyasacılığı içerdiği, AKP'nin özgürlükçü bir parti olduğu yünündeki görüşleri parti içinde tepki yaratmıştı.

Edinilen bilgiye göre, dün toplanan MYK'de, toplantının ana gündem maddesini Genel Başkan Ergün'ün parti içinde tartışma yaratan açıklamaları oluşturdu. Toplantıda Ergün, söyleşide dile getirdiği görüşlerinin öteden beri açıkladığı görüşleri olduğunu ve bunların kendi kişisel görüşleri olduğunu belirtti. Bunun üzerine Genel Sekreter Ahmet Abakay, Genel Başkan'ın görüşlerinin parti tüzüğüne aykırı olduğunu, Genel Başkan'ın açıkladığı görüşlerinin partiyi de bağladığını, bu yüzden Genel Başkan'ın açıklamalarının kişisel görüş olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi. Ancak Genel Başkan Ergün, "Görüşlerimin arkasındayım" diyerek açıklamalarını savundu.

Partide kan uyuşmazlığı

Genel Başkan Ergün ile Genel Sekreter Abakay arasındaki görüş ayrılığı partide "kan uyuşmazlığı" olarak değerlendiriliyor. Genel Başkan Ergün'ün açıklamalarından sonra partide ortaya çıkan çatlak, MYK toplantısında da devam ederek ipleri kopma noktasına getirdi.

Toplantıda MYK üyelerinin büyük çoğunluğunun da Genel Başkan'ın görüşlerine karşı çıktığı ve Ergün'ün görüşlerinden rahatsızlıklarını dile getirdikleri öğrenildi. Toplantının sonunda partinin esas karar alma organı olan Parti Meclisi'nin 11 Temmuz'da toplanması ve konunun orada tekrar görüşülmesinin kararlaştırıldı.

ajanslar



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,078 µs