kırmızı plaka heyecanı | " /> kırmızı plaka heyecanı | "/>

En Sıcak Konular

Meclis’te kırmızı plaka heyecanı

28 Haziran 2009 09:37 tsi
Meclis’te kırmızı plaka heyecanı 
4-5 Ağustos’ta başkanını belirlemek için toplanacak Meclis’te aynı zamanda komisyon seçimleriyle birlikte 45 kırmızı plaka yeni sahibini bulacak.

Salı günü tatile girecek olan Meclis, TBMM Başkanını seçmek üzere 4-5 Ağustos’ta yeniden toplanacak. Ağustos’ta askeri komuta kademesinde Askeri Şura heyecanı yaşanırken Meclis’te de 45 kırmızı plaka için heyecan olacak. Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın koltuğuyla birlikte Meclis’te 45 koltuk da yeni sahibini bulacak. Başkanın yanı sıra Meclis Başkanlık Divanı üyeleri, 17 ihtisas komisyonu başkanı, 11 de uluslar arası komisyon başkanı değişecek. Ancak komisyon başkanı ve üye seçimlerinin Ekim ayında yapılması planlanıyor.

TOPTAN İLE YOLA DEVAM

Partiler Meclis Başkanlığı için aday gösterememesine karşın AK Parti’nin yine Meclis Başkanı Köksal Toptan’la yola devam edilmesi bekleniyor. MHP, CHP ve DTP’nin de aday başkanlık için aday göstermesi bekleniyor.

BAŞKAN VE DİVAN SEÇİLECEK

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı ve Başkanlık Divanı`nı seçmek üzere 4 Ağustos 2009 tarihinde toplanacak. TBMM Başkanlığı için başvurular, 30 Temmuz Perşembe gününden 3 Ağustos Pazartesi saat 24.00`e kadar Başkanlık Divanına yapılacak. Meclis Başkanı seçiminin birinci ve ikinci turları 4 Ağustos Salı günü, ikinci turda seçilmemesi halinde üçüncü ve dördüncü turları 5 Ağustos Çarşamba günkü birleşimde yapılacak. TBMM Başkanı seçiminin tamamlanmasının ardından Başkanlık Divanının diğer üyelerinin seçimi de yapılacak. Genel Kurul, bu seçimin bitimine kadar çalışacak.

DTP’NİN YİNE BİR ÜYESİ OLACAK

Meclis Başkanlık Divanı’nda yine 2 başkanvekilliği AK Parti’de, 1 CHP’de, 1 de MHP’de olacak. Katip üyeler ise 5 AK Parti, 1 MHP, 1 CHP olarak paylaştırılacak. AK Parti’ye 3 idare amiri düşerken 1 CHP, 1 de DTP’den idare amiri olacak.

28 KOMİSYON BAŞKANI DEĞİŞECEK

TBMM’de yine önümüzdeki süreçte aralarında Adalet, Milli Savunma, İçişleri, Milli Eğitim, Ulaştırma, ve Ulaştırma gibi komisyonların da olduğu 17 ihtisas komisyonu başkan ve üyelerinin seçimleri yapılacak. İhtisas komisyonlarının yanı sıra ve yine aralarında Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi, Nato Parlamenter Asamblesi, AK Parlamenter Meclisi, Türkiye - Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu, İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği’nin olduğu 11 uluslararası komisyon başkanı ve üyelerinin seçimi de yapılacak. Böylece toplam 28 Komisyon başkanı değişmiş olacak.

star

 



Bu haber 968 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,140 µs