En Sıcak Konular

MHP hükümeti suçladı

27 Haziran 2009 21:19 tsi
Vural: TSK’yı yıpratma çabaları içerisinde AKP ve Başbakan da var

BURSA’da Genelkurmay Başkanı'nın dünkü basın toplantısını değerlendiren MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, asker - sivil gerilimi üzerinden siyaset üretilerek, milli iradenin manipüle edilmesini ve çarpıtılmasını doğru bulmadıklarını belirterek, “Askerin içerisinde bulunduğu durum psikolojik bir savaştır. Ne yazıktır ki bu psikolojik savaşta TSK’yı yıpratma çabaları içerisinde AKP ve Başbakan da bizatihi bulunmuştur” dedi.

Bursa’ya gelip partisinin Merkez Osmangazi Olağan İlçe Kongresi’ne katılan MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, CHP’nin başlattığı 12 Eylül döneminin sorumlularının yargılanması çağrısıyla ilgili soruyu yanıtlayan Vural, darbelerin demokrasinin gelişmesini engellediğini savundu. Milli iradeye yapılan bu tür girişimleri uygun görmediklerini açıklayan Vural, “Bir müdahalenin, Anayasal zırha sokulması suretiyle korunmasının doğru olmadığını ifade etmek istiyorum. Bu konuda ek madde 15’te değişiklik yapılması talebinin getirilmesi halinde bununla ilgili duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyarız. O süre içerisindeki uygulamaları da sorgulamak gerekiyor. O işkenceleri, yargı sürecindeki Milli Güvenlik Konseyi üyelerinin müdahalelerini biz mağdur olarak yaşadık” dedi.
Türkiye’nin gündemini günlerdin meşgul eden ve daha sonra sahte olduğu Genelkurmay Başkanlığı tarafından açıklanan belgeyle ilgili soruları yanıtlayan Oktay Vural, bundan sonra belgeyi kimin, hangi amaçla hazırladığının, senaryonun kimler tarafından oluşturulduğunun, bunu oynayan aktörlerin belirlenmesi gerektiğini açıkladı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, belge üzerinde siyaset yapmakla suçlayan Oktay Vural, “Bu durumda Başbakan’a soruyorum. ‘Genelkurmay Başkanı psikolojik bir savaş ile karşı karşıyayız’ derken, ‘TSK’yı neden yalnız bıraktınız?’, ‘Bu kampanyanın neresindeydiniz?’, ‘Hangi rolü oynadınız?’ Bu soruların cevabının verilmesi gerekmektedir. Ne yazıktır ki bu psikolojik savaşta TSK’yı yıpratma çabaları içerisinde, bu da Türkiye’nin yönetiminin ne büyük zafiyet gösterdiğinin tipik bir örneğidir” dedi.

Milliyet



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,803 µs