En Sıcak Konular

'Bu ülke hanım başbakandan çok çekti'

27 Haziran 2009 15:29 tsi
BOLU’nun aşçılarıyla ünlü Mengen İlçesi’nde düzenlenen Aşçılık ve Turizm Festivali’nde katılan TBMM Başkanı Köksal Toptan, yanına gelen 11 yaşındaki Sümeyye Yılmaz’ın büyüyünce başbakan olmak istediğini söylemesi üzerine, “Bu

Mengen Kaymakamlığı, Mengen Belediyesi ve Mengen Aşçılık ve Turizm Derneği’nin düzenlediği festivale TBMM Başkanı Köksal Toptan, Mengenli olan eşi Saime Toptan ile birlikte katıldı. Festival, saat 10.00’da, Dörtyol Mevkii’nde kortej yürüyüşü ile başladı. Protokol ve aşçılar ilçe merkezine doğru yürürken, Toptan’ın yolda olduğu haberi geldi. Aşçılar, belediye bandosu eşliğinde tören alanına yürürken, protokol ise ilçe girişindeki kavşaktan geri dönerek Dörtyol Mevkii’ne gitti. Çiçeklerle karşılanan Toptan, protokollle birlikte festival alanına yürüdü. Bu sırada, 11 yaşındaki Sümeyye Yılmaz ve 12 yaşındaki Esra Özkan, Toptan’ın yanına geldi.

Toptan küçük çocukları yanlarına alarak yürürken bir yandan da sohbet etti. Sümeyye Yılmaz yürürken büyüyünce başbakan olacağını söyledi. Bunun üzerine Toptan, “Bu ülke hanım başbakandan çok çekti, onun gibi olma” diyerek güldü. Sümeyye ise “Bü ülkenin düzelmesi gerekiyor” derken, elini çocuğun omzuna atan Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar ise, “Sen Tayyibe bir başbakan olacaksın” dedi. Festival alanına gelindiğinde Toptan aşçıları ve vatandaşları selamladı. İki küçük kız Toptan çiftinin arkasındaki koltuklara oturdu. Sümeyye Yılmaz bu sefer de Saime Toptan’a büyüyünce başbakan olacağını söyledi. Saime Toptan ise “İnşallah” diyerek çocuğa tebessüm etti.

BELGE TARTIŞMALARI
Gazetecilerin sorularını cevaplayan Toptan, belge tartışmalarıyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Tartışmaları bardağın dolu tarafına bakarak değerlendirmek gerekir. Türkiye’nin gelmiş olduğu demokratik düzeyi ifade etmesi bakımından tartışmalar yapılıyor. Olumlu olumsuz görüşler sergileniyor. Ama herkesin birleşmiş olduğu nokta demokrasi, darbe karşıtlığıdır. Değerlendirmeyi bu açıdan yapıyorum. Türk insanı olarak mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu işe teşebbüs edenlerin amacı ne, bu belgeyi yapanların amacı ne, belge varsa amacı ne, yoksa amaç ne, onları ekstrem görüşler ve gayretler olarak nitelendiriyorum. Toplumun her kesiminde bu tür şeyler olabilir ama görülüyor ki siyaset kurumu, Türk Silahlı Kuvvetleri kurumu, hükümet, parlamento, herkes ama herkes aynı safta yer alıyor. O saf demokrasi safı. Şimdi Türkiye buraya geldikten sonra Türkiye’nin geleceğinden korkmamak lazım. Bu tartışmaların, bu eleştirileri karşılıklı çerçevede değerlendirmek lazım. Bunlar sağlıklı demokrasinin Türkiye’ye gelmekte olduğunun çok açık kanıtlarıdır.”

Toptan, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un konuşmasının sorulması üzerine, “Değerlendirmem bu” diye konuştu. Ağustos ayında yapılacak Meclis Başkanlığı seçimiyle ilgili tekrar aday olup olmayacağının sorulması üzerine Toptan, “İlerleyen günlerde değerlendireceğiz” diyerek yanıtladı.

Toptan festival kapsamında dağıtımı yapılacak etli pilavın bulunduğu dev tenceresinin kapağını açtı. Toptan çifti tabağa konulan etli pilavdan birbirlerine yedirdiler. Toptan kadınların yaptığı yöresel yemeklere baktı.

 



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,323 µs