En Sıcak Konular

Van Gölü Canavarı'nın filmi çekiliyor

27 Haziran 2009 12:35 tsi
VAN'da Japonlar tarafından kitabı yazılan, Amerikalıların belgeselini yaptığı efsane Van Gölü Canavarı’nın filmi çekiliyor.

Yapımcılığını Vanlı Halk Müziği sanatçısı Mustafa Çetin'in yaptığı ‘Van Gölü Canvarı’ adlı filmin çekimleri Van Gölü kıyısında başladı. 3 çoban tarafından yapılan sahte bir canavarı konu alan filmin çekimleri 25 gün sürecek. Filmin yönetmeni Bünyamin Yaşar, gişe konusunda çok iddialı olmadıklarını belirterek, “30 kişilik teknik ekibimiz 15 kişilik oyuncu kadromuz var. 105 dakika sürecek bir sinema filmi olacak. Başta Akdamar Adası olmak üzere Van’ın tarihi ve turistik bölgelerinde çekimler yapacağız. Bazı yerlerinde Kürtçe konuşmaların olacağı film Eylül ayı içinde izleyiciyle buluşacak” dedi.

Yıllardır varlığı ile yokluğu tartışma konusu olan Van Gölü Canavarı bu kez filmiyle gündeme geliyor. Kitapları yazılan, belgeseli yapılan ve film yapımcılarına ilham kaynağı olan efsanevi Van Gölü Canvarı şimdi de sinema filmi oluyor. Koyunları çaldırdıkları için kasabadan kovulan 3 çoban tarafından yapılan sahte bir canavarın konu alındığı film yine Van Gölü canvarının varlığı ile yokluğu konusunda izleyicinin kafasında soru işaretleri bırakacak. 30 kişilik teknik ekip ile 15 kişilik oyuncu kadrosu filmin çekimine Van’ın Erciş İlçesi Van Gölü kıyısında başladı. Aksiyon sahnelerinin yanında komedi ve aşkın da bulunduğu filmin başrollerini Levent Aras, Didem Ellialtı ile Nazif Çetin paylaşıyor.

EĞLENCELİ BİR FİLM
Yönetmen Bünyamin Yaşar, eğlenceli bir film çektiklerini belirterek, özellikle Van'ın tanıtımı açısından filmin büyük önem taşıdığını söyledi. Şimdiye kadar Van Gölü Canavarı'nın film olarak işlenmediğini belirten Yaşar, filmin senaryosuyla ilgili açıklama yaptı. Filmin sonunda canavarın gerçekten ortaya çıktığını anlatan Yaşar, “Koyunları çaldırdıkları için kasabadan kovulan 3 çoban Van Gölü’nde yüzerken akıllarına canavar maketiyle kasabalıyı kandırmak geliyor. Yaptıkları sahte canavarı para karşılığında kasabalıya izleten çobanlar büyük paralar kazanıyor. Ancak filmin sonunda çobanlar da gerçek canavarı görüyor. Bu film aslında Van’ın tanıtımı açısından da çok önemli. Çünkü başta Akdamar Adası olmak üzere bir çok tarihi ve turistik yerlerde çekimlerimiz olacak. Filmin bazı sahnelerinde Kürtçe konuşmalar olacak. Bizim gişeden pek bir beklentimiz yok. Ancak bu filmle uluslararası film festivallerine girmek istiyoruz. 25 günlük çekimin ardından film Eyül ayı içinde izleyicilerle buluşacak” dedi.



Bu haber 861 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,964 µs