İstanbul kongresi | " /> İstanbul kongresi | "/>

En Sıcak Konular

AKP'de ilk değişim: İstanbul kongresi

27 Haziran 2009 12:05 tsi
AKP'de ilk değişim: İstanbul kongresi Ak Parti İstanbul İl Kongresi bugün yapılacak ve ilk kez iki aday yarışacak. Adaylardan biri mevcut İl Başkanı Babuşcu, diğeri eski İl Başkan Yardımcısı Külünk...

AK Parti'de gözler, bugün Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapılacak olan İstanbul İl Kongresi’ne çevrildi. Ak Parti İstanbul İl Kongresi'ne bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da katılıyor.

Türkiye genelindeki üçüncü il kongresi İstanbul’da yapılacak olan AK Parti’de bugün önemli bir yarış var. Çünkü AK Parti İstanbul İl Başkanlığı için ilk kez iki aday yarışacak. Bu yarışı önemli kılan bir başka nokta, ikisi de Karadenizli olan adayların durumu.

Bu isimlerden biri genel merkez ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın desteğini alan mevcut İl Başkanı Aziz Babuşcu, diğeri ise 29 Mart’ın başarısızlığını hatırlatarak 2011’de AK Parti’yi başarıya taşıyacağını ileri sürüp “Ben de varım” diyen eski İstanbul İl Başkan Yardımcısı Metin Külünk.

Adayların sözleri

Babuşcu ile Külünk’ün ortak özelliği, ikisinin de Karadenizli, hırslı ve kendisinden emin olması. Başkan olmaları halinde parti içi “demokrasi”yi her alanda ve durumda destekleyeceklerini savunan iki aday birbirlerine karşı ise son derece mesafeli.

2006’daki kongrede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “çekil” talimatıyla adaylıktan vazgeçen Külünk, AK Parti Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek’in “Başbakan Erdoğan Babuşcu ile yola devam kararı aldı” sözü üzerine, “Başbakan’ın böyle bir beyanı ve işareti olmamıştır. Başbakanımızın iradesine kimse ipotek koyamaz” dedi.

Adaylığında partisinin açık desteğini alan Babuşcu ise Külünk’ün adaylığıyla ilgili olarak şunları söyledi:
“AK Parti zemininde siyaset yapan herkes yol arkadaşlığını da paylaşır. Ama bazen tökezlemeler olur. Bu dış sebeplemelerden olabileceği gibi, bizzat kişinin kendi de bu tökezlemenin sebebi olabilir. Metin kardeşim, bu tökezlemeyi anlayacak, irdeleyecek siyasi tecrübe ve birikime sahip.”

Neler vaat ediyorlar?

Babuşcu, seçildiği takdirde AK Parti il teşkilatının 2011’deki genel seçimlerde yeni bir başarıyla taçlandıracağını söylüyor. 2010 Kültür Başkenti’ne AK Parti teşkilatıyla önemli katkılar sunacaklarını söyleyen Babuşcu, “Türkiye’nin aydınlık yarınlarını inşaa edecek her türlü projenin, düşüncenin içinde yer alacağız” diyor.

Külünk ise “İstanbul’daki 15 milyon insanın her türlü sorununu kendine emanet bilen bir anlayış ve hizmet” vaat ediyor. Seçildiği takdirde AK Parti’nin kaybettiği 6 ilçeyi geri kazanacağını savunan Külünk, “Kadına şiddet konusunda, her zeminde tavır koyacağız. Gençler İstanbul siyasetinde 2023 vizyonuyla geleceğin yerel liderleri olarak yetişecekler” diye konuşuyor.

Mali müşavirlik yapıyor

Trabzonlu. Marmara Üniversitesi (MÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu, halen mali müşavirlik yapıyor. İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği ile MÜ Mezunları ve Mensupları Derneği’nin kurucu üyeliği ve dernek başkanlıklarını yaptı. İBB Meclis üyeliği, Plan Bütçe Komisyonu başkanlığı, Denetim Komisyonu başkanlığı ve Grup Başkanvekilliği görevlerini üstlendi. Evli ve 4 çocuk babası.

Teşkilatta 4 yıl çalıştı

Rizeli. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu. Birçok kurum ve kuruluşta, oluşumundan yönetimine, çeşitli görevlerde bulundu. 1993-1995 arasında Marmara Üniversitesi’nde dış ticaret dersleri verdi. 1995’te Türkiye’nin Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı ilk özel “Dış Ticaret Eğitim Merkezi”ni kurdu. 2002-2006 arasında AK Parti İstanbul İl Teşkilatı’nda çeşitli görevler yürüttü. Külünk, evli ve bir kız çocuğu babası.

Haber7



Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,226 µs